• Pirmais latviešu seriāls, kuru pārpērk HBO

    Latviešu filmas
    Estere Jansone
    Vakar
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes attēls
    Latviešu seriāls «Padomju džinsi» nu ir pirmais latviešu seriāls, kuru iegādājas prestižā straumēšanas vietne HBO, kā arī Eiropas sabiedriskais kanāls «Arte» un Apvienotās Karalistes televīzijas tīkls «Walter Presents». Staņislava Tokalova un Jura Kursieša traģikomēdiju drīzumā varēs noskatīties vairāk kā 20 valstīs.

    Ar izplatītāja Beta Films starpniecību starptautiskie filmu un seriālu straumēšanas kanāli iegādājušies sešus Austrumeiropas filmas un seriālus. Kā vadošos stādot priekšā serbu seriālu Operation Sabre, un arī Staņislava Tokalova un Jura Kursieša seriālu Padomju džinsi, vēsta kino nozares medijs Variety.

    «Centrālā un Austrumeiropa kino jomā ir strauji attīstījusies un kāpinājusi kvalitāti, kļūstot par pievilcīgu reģionu lielajiem televīzijas kanāliem un straumēšanas servisiem. Viņi vēlas augstvērtīgus stāstus un nu Centrālā un Austrumeiropa to spēj piedāvāt,» portālam Variety sacīja Beta Films pārstāve Veronika Kovacova.

    Latviešu seriālu pavisam drīz varēs vērot straumēšanas servisos vairāk kā 20 valstīs, tostarp, Ziemeļamerikā, Lielbritānijā, Īrijā, Francijā, Spānijā, Vācijā un Portugālē. Starptautiskā seriāls tirgū tiks piedāvāts ar nosaukumu Soviet Jeans.

    Seriāls Padomju džinsi ir traģikomisks stāsts par brīvdomātājiem un konformistiem, par attiecībām un izvēlēm, par robežu un pasaules atvēršanos. Un par biksēm, kas izmainīja pasauli!

    Seriāla režisori Staņislavs Tokalovs un Juris Kursietis skatītāju ieved septiņdesmito gadu izskaņā: laikā, kad visā PSRS ir izvērsta sīva propaganda pret Rietumu kultūru – kādā Latvijas psihiatriskajā slimnīcā darbojas nelegāla un veiksmīga džinsu pagrīdes ražotne.

     

    VIDEO: Seriāla Padomju Džinsi tīzeris

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē