• Pasauli pārsteidz netipiski liels pingvīnu mazulis. Kāpēc tā?

    Amizanti
    Estere Jansone
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram/sealifemelbourneaquarium
    Austrālijas pilsētas Melburnas zoodārzā šā gada janvāra izskaņā izšķīlās karalisko pingvīnu cālēns, kuram tika dots vārds Pesto. Neviens no dzīvnieku kopējiem tobrīd nevarēja ne iztēloties, ka Pesto drīz kļūs par slavenību sava lielā auguma dēļ.

    Pesto nāca pasaulē šī gada 31. janvārī Melburnas zooloģiskajā dārzā. Šis cālēns ir pirmais mazulis šajā pingvīnu saimē pēdējo divu gadu laikā, tāpēc viņa ienākšana bija gaidīts un satraukumu pilns notikums visiem Melburnas zoodārza zvērkopjiem. Nu Pesto ir sasniedzis deviņu mēnešu vecumu un visiem par izbīli, viņš ir izaudzis par lielāko pingvīnu cālēnu, kuru savā mūžā redzējuši pat zoodārza vecākie un pieredzējušākie darbinieki.

    Karaliskie pingvīni ir otra lielākā pingvīnu suga uzreiz aiz imperatorpingvīniem – to ķermeņa garums sasniedz vidēji 90 centimetrus, bet masa – aptuveni 15 kilogramus.

    Savukārt cālēns Pesto jau sver 22 kilogramus, bet garumā stiepjas 90 centimetru garumā. Salīdzinājumam – pingvīnēna vecāki sver vien 11 kilogramus.

    Zooloģiskā dārza pārstāvji min, ka pingvīnēns Pesto ir ļoti rijīgs – viņš vienas dienas laikā apēd ap 30 zivīm – tas ir teju divas reizes vairāk nekā pieaugušie pingvīni. Vēl Pesto saņem arī atgremotu barību no saviem vecākiem. Viņa augumu iespaidīgāku arī veido pūkainais, brūnais kažoks, kurš kuru katru brīdi nokritīs, atsedzot  pingvīna melnbalto uzvalciņu.

    Melburnas zooloģiskā dārza pārstāvji atzīmē, ka Pesto lielais augums ir atnesis negaidītu slavu. Pingvīna gaitām sociālajos tīklos nu seko vairāk kā 25 tūkstoši interesentu no visas pasaules. Tāpat par Pesto sajūsminās miljoniem lietotāju platformā TikTok, kur ik dienas tiek publiskoti amizanti apmeklētāju nofilmēti videoklipi.  

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē