Pretendentu vidū ir Heinrihs Erhards no Grand Hotel Kempinski Riga, Artūrs Marčenoks no restorāna Ogle, Jānis Osis no Hotel Hestia, Nauris Salenieks no restorāna Kaļķu vārti, Ozoda Abdullajeva no restorāna Laivu centrs un Kirils Komarovs no restorāna Laivas.
Riškova norādīja, ka šogad interese par konkursu bijusi lielākā kopš 2010. gada. «Pēdējo reizi tāda interese par piedalīšanos konkursā bija iepriekšējās ekonomiskās krīzes laikā, kad arī tika iesniegts daudz anketu, un bija daudz pavāru, kuri gribēja piedalīties. Pēc tā, savukārt, tik lielas intereses nebija, un bija pat tādi gadi, kad dalībnieki jau par piedalīšanos bija jāapbalvo, lai piesaistītu interesi,» sacīja Latvijas Pavāru kluba prezidente.
Riškova norādīja, ka konkursā, ko rīko Latvijas Pavāru klubs sadarbībā ar Latvijas Lauku konsultāciju centru (LLKC), netiks mainīts ierastais koncepts, un finālā sacentīsies seši labākie pavāri, kuri ēdienu gatavos sešās virtuvēs.
Dalībniekus ikgadēji vērtē starptautiska žūrija, tomēr šogad to darīs iepriekšējie konkursa uzvarētāji, tostarp vairāku restorānu īpašnieks un šefpavārs Raimonds Zommers un šefpavāre Ina Poļiščenko.
Pavāriem cīnoties par Reaton Zelta pavārnīcu un 700 eiro naudas balvu, konkurss norisināsies 2. oktobrī Hanzas peronā pasākumā Novada garša.
Paralēli pavāru konkursam tiks noskaidrots arī Latvijas 2020. gada labākais pavārzellis, labākajam balvā saņemot Reaton Koka pavārnīcu un 200 eiro naudas balvu.
Konkurss Latvijas gada pavārs notiek jau kopš 2006. gada un kopš par tā uzvarētājiem kļuvuši Raimonds Zommers (divas reizes), Vasīlijs Strelkovs, Terēze Kondrate, Viesturs Lasmanis, Jānis Rozenbergs, Kārlis Visockis, Romāns Ugļanica, Poliščenko, Kristīne Strode (divas reizes), Dinārs Zvirdriņš (divas reizes) un Pāvels Skopa.