Jauno ēdienkarti, kas ir nozares ekspertu atzītā šefpavāra Pāvela Skopas radīta un izveidota, pirmie nodegustēt bija aicināti mediju pārstāvji. Esot izmēģinājumu trusīšu ādā, baudījām astoņu kārtu ēdienkarti no jaunās sezonas piedāvājuma. Klātesošo favorīts — viegli kūpināta taimiņa fileja ar aromātisku, izteiksmīgu un tajā pašā laikā – vasarīgu garšu.
Vasarīgo noskaņu klasiskajiem pamatēdieniem — steikiem un filejām — piešķir pārējās ēdiena sastāvdaļas. Piemēram, lēni gatavota pīles fileja ar pasifloras sīrupā gatavotiem cigoriņiem, batātes biezeni un ķiršiem – neparasts garšu salikums. Tāpat jūras ķemmītes ar tik sulīgu un izteiksmīgu mango, ka tas teju pārmāca maigo jūras velšu garšu.
Citi lasa
Kā jau tas ierasts, arī Pāvels Skopa jaunajā ēdienkartē sola ievērot sezonalitātes principus un maksimāli izvēlēties vietējos produktus.
Kas attiecas uz jauno interjeru, KOYA īpašnieki vēlas atbrīvoties no stīvā imidža, kļūstot mājīgāki, intīmāki un brīvāki. Saglabājot klaisko restorāna iekārtojumu maltīšu ieturētājiem, sadarbībā ar Kirson Design Group dizaineriem ir izveidoti simpātiski lounge stila stūrīši ar restorāna galveno vērtību — skatu uz Daugavu, kā arī ieviesti stāvgaldiņi nepiespiestākai atmosfērai.
Interjera arhitekte Evija Ķirsone uzsver, ka mērķis bija šo vietu padarīt nedaudz panciskāku, piešķirot restorānam lielāku brīvības sajūtu: “Viens no šī interjera iedvesmas avotiem bija panku kultūras aizsācēja Vivjena Vestvuda. Tā bija ideja par trakulīgu, radošu, kvalitatīvu vidi. Līdzīgi kā Vivjena Vestvuda panku kultūru ielika augstās modes plauktiņā, arī mūsu uzdevums bija radīt radošu, trakulīgu, nedaudz pancisku, bet tajā pašā laikā kvalitatīvu vidi.”
“Lai gan KOYA ir viens no pirmajiem restorāniem industriālajā un radošajā Andrejsalā, tas iet līdzi laikam. Mēs mainām tā konceptu, jo apzināmies, ka, mainoties tendencēm, jāmainās arī mums. Lepojamies ar to, ka restorānā strādā patiesi izcils šefpavārs – Pāvels Skopa, kurš ļauj mūsu viesiem piedāvāt garšām bagātu ēdienkarti,” stāsta restorāna KOYA īpašnieks Māris Kreilis.
Māris Kreilis novērojis, ka gadu gaitā ir mainījušies arī restorāna apmeklētāji: “Mūsu viesi ir kļuvuši zinošāki – jūtams, ka cilvēki ir vairāk iepazinuši pasaules valstu ēdienu kultūru, guvuši lielāku izpratni par ēdienu, augušas arī prasības pret ēdiena kvalitāti. Tas priecē, un vēl lielāks gandarījums ir redzēt, ka cilvēki turpina pie mums atgriezties un novērtē mūsu restorāna radīto ēdienkarti.”
Līdzās restorāna ēdienkartei KOYA tagad ieviests arī pusdienu piedāvājumu, ko īpaši novērtēs apkārtnē strādājošie. KOYA turpina rīkot brančus, kas ieguvuši tādu popularitāti, ka tiem pieteicams rezervēt galdiņu iepriekš.