• Mūzikas un mākslas festivālam BILDES – 35. Muzicēs arī festivāla veterāni

    Koncerts
    Santa.lv
    Santa.lv
    9. septembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Igo
    Foto: Ojārs Martinsons
    Igo
    Mūzikas un mākslas festivāls BILDES 2024 koncerti notiks no 11. oktobra līdz 9. novembrim, atkal kopā pulcējot visdažādāko žanru un vecumu mūziķus. Kopumā būs iespēja apmeklēt astoņus koncertus, kas norisināsies VEF Kultūras pilī un Mūzikas namā Daile.

    Šogad festivāls atzīmē savu 35. pastāvēšanas jubileju. Šis būs atkalsatikšanās festivāls mūziķiem, māksliniekiem un klausītājiem pēc četriem šķietamas klusēšanas gadiem. Iepriekšējais festivāls notika 2019. gadā.

    No 2020. gada līdz 2023. gadam dažādu ierobežojošu apstākļu dēļ nebija iespējams veidot BILŽU muzikālo daļu. Pievērsāmies mākslas akcijām, kurās piedalījās BILŽU dalībnieki, kas darināja un dāvināja mākslinieciskotas un personalizētas pastkastītes Latvijas kultūrvietām. Pastkastīšu mākslinieciskošanā tika iesaistīti arī Latvijas iedzīvotāji, kuri piedalījās akcijās «ApGlezno un noBildē savu pastkastīti!» un «Pastkastīte – mājas vizītkarte!»

    Šajā jubilejas reizē koncertos kopā pulcināsim mūsu uzticīgos mūziķus – gan tos, kas aktīvi muzicējuši jau pagājušajā gadsimtā, gan tos, kas BILDĒS sevi pieteikuši šajā gadsimtā,

    gan tos, kam BILŽU skatuve ir bijusi radošā ceļa sākums, gan arī mūziķu bērnus, kuri, ejot vecāku pēdās, patlaban jau veido Latvijas mūzikas vēsturi. 

    Skatītāju rindās uz atkalsatikšanos īpaši aicināsim pagājušā gadsimta studentijas pārstāvjus – studentu celtnieku vienību un pašdarbības kolektīvu dalībniekus, kultūras aktīvistus un vienkārši mūziku mīlošus studentus, kas bijuši klāt festivāla dzimšanas laikā un tā pirmsākumos Rīgas Politehniskā institūta Studentu klubā,  Anglikāņos. Festivāla dažādās norises noteikti būs interesantas un izzinošas arī viņu bērniem, mazbērniem un pat mazmazbērniem.

    Festivāla BILDES 2024 ietvaros plānoti koncerti ar jau ierasti plašu un daudzveidīgu koncertprogrammu.

    VEF Kultūras pilī  11. oktobrī izskanēs BILŽU kopprojektu koncerts, 12. oktobrī – koncerts BĒRNIEM, 27. oktobrī – BILŽU mūziķu un viņu bērnu koncerts, 29. oktobrī – dziesminieku koncerts, 30. oktobrī – Seno Austras bērnu koncerts ar Imanta Kalniņa dziesmu programmu, 8. novembrī  – BILŽU veterānu koncerts, 9. novembrī – BILŽU noslēguma koncerts.

    Mūzikas namā Daile 23. oktobrī notiks BLŪZA koncerts.

    FOTO: Festivāla BILDES aizsācēji:

    VEF Kultūras pilī 11., 12. oktobrī un 8., 9. novembrī būs apskatāma fotoizstāde «BILŽU DALĪBNIEKU MĀKSLINIECISKOTĀS PASTKASTĪTES LATVIJĀ 2020–2023».

    Festivāla informatīvie atbalstītāji: Radio SWH, izdevniecība Žurnāls Santa, inbox.lv, apriņķis.lv, TV24 u.c.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē