Sarunā ar PDz Mārtiņš Sirmais teic – patlaban tiekot apspriesta iespēja viņa raidījumu pārcelt uz citu platformu, taču pandēmija tā veidošanu padarījusi vismaz šobrīd neiespējamu. «Daļa sezonas jau ir uzfilmēta, bet tagad vairs nekur nevaram ceļot. Braukāt pa Latviju arī nav variants, jo pasaules kulta ēdienu šeit nav,» saka Sirmais.
«Viss visu laiku mainās, tādēļ jāsaka – kad būs, tad kristīs,» pasmaida viņš.
Mārtiņš priecājas, ka vismaz vasara aizvadīta produktīvi, un pandēmijas laika ierobežojumi viņa darbu tikpat kā neskāra.
«Līgatnē atklātajā Pavāru mājā visu vasaru intensīvi strādāju,» stāsta viņš. Tagad nedēļas nogales Mārtiņš pavada Rīgas Centrāltirgū – interesentu grupām izrāda savas iecienītākās iepirkšanās vietas, atklājot gadiem pārbaudītus produktus.
«Centrāltirgus ir mana iemīļotākā vieta Rīgā – tur dodos bieži un visus pazīstu. Tāpēc cilvēkiem stāstu to, ko patiešām zinu – kuras preces ir svaigas, no kurienes tās nāk. Sanāk tāda kārtīga prečzinību stunda. Tāpēc tagad nedēļas nogalēs pat vairs nebraucu uz laukiem.
Grupas nav lielas – ap 20 cilvēku, bet kopumā interese ir ļoti liela.
Ir interesanti un saturīgi, pašam patīk!» saka Mārtiņš. Piedāvājumā ir ekskursija, degustācijas tirgū un glaunas pusdienas 3 pavāru restorānā. Kaulēšanās mākslu gan Mārtiņš nemāca, jo uzskata – ja zini labākos pārdevējus, tu jau dabū visizdevīgāko cenu.
«Protams, Centrāltirgū var nopirkt gan Rolex zelta pulksteni par diviem eiro, gan tiešām labu jēra gaļu. Jautājums tikai – vai zini, kur to atrast,» piebilst Sirmais.