• Leģendārā mūziķa Aivara Brīzes dēls gatavs atklāt ļoti privātu ģimenes notikumu

    Personības
    Estere Jansone
    24. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes attēls
    Aivara Brīzes dēls debitēs kino lauciņā, parādot ļoti personisku un intīmu stāstu no paša dzīves.

    No 12. septembra kinoteātros visā Latvijā būs skatāma jauna pašmāju piedzīvojumu komēdija Banāns upē. Sižets risinās laivu braucienā Kurzemē, kur piedzīvotie pārbaudījumi izmaina stāsta varoņu attiecības.Stāsta centrā ir Ralfs, kuru spēlē Toms Auniņš — jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes 13 gadus veco dēlu. Iesaistot savu atraktīvo kolēģi Linardu, kura lomā iejuties Kaspars Dumburs, Ralfs pierunā pusaudzi doties kopīgā laivu braucienā. Attiecību stiprināšanas brauciens iegūst negaidītus pavērsienus, jo «trīs vīriem laivā» ir katram sava izpratne par piedzīvojumiem. Filmā dzirdēsim arī deviņdesmito gadu supergrupas 100. debija grāvēju Man dimantu nav negaidīti jaunā skanējumā.

    Filmas režisors Kristaps Brīze ir debitants pilnmetrāžas formātā. Leģendārās grupas Līvi solista Aivara Brīzes dēls ir starptautiski pazīstamās dokumentārā kino režisores Ievas Ozoliņas dzīvesbiedrs. Iedvesmu filmai viņš smēlies paša ģimenē.

     «Ievas dauzonīgie bērni mani kā jauno tēti sākumā nepieņēma,

    tāpēc nācās savu vietu izcīnīt, liekot lietā pacietību un gaumīgu uzvedību; īsāk sakot, pašam kļūstot paklausīgam.» 

    Savu sievu režisori Ievu Ozoliņu Kristaps satika laikā, kad studēja režiju, bet apprecējās abi pirms diviem gadiem. Kad sākās viņu attiecības, Ievai bija deviņus, vienpadsmit un četrpadsmit gadus veci bērni.

    «Sarežģītākais attiecību sākumā bija apzināties, kāda ir mana loma šajā ģimenē.

    Man bija jāsaprot, ka nedrīkstu censties neko uzspiest, bija jāzina robežas. Nedrīkst dalīt: es, mans, tavs,» atceras Brīze. Tagad Ievas atvases ir jau pieaugušas, un Ievai un Kristapam ir arī kopēja meita Dagmāra, kurai drīz būs trīspadsmit gadi. Filmas tēma — kā izveidot attiecības ar mīļotā cilvēka pusaudžu bērniem — ir aktuāla un nereti arī traģikomiska.

    Filmā būtiska nozīme ir Toma Auniņa reālpsiholoģiskajam tēlojumam, Nestora Carjova Krūmiņa kā neprofesionāla aktiera nesamākslotajai uzvedībai, kamēr piedzīvojumu filmai nepieciešamo spraigumu piešķir aktiera Kaspara Dumbura kontrastējoši ekspresīvā Linarda atveidojums.

    Pasaulē par debijas filmām ir vērojama pieaugoša interese, kinofestivālos tām tiek pievērsta īpaša uzmanība — nereti to autentiskuma un svaigā skatījuma dēļ. Banāns upē nav izņēmums, filmu ārvalstīs jau pārstāv franču izplatīšanas kompānija Alief, bet starptautisko apriti Banāns upē uzsāks novembrī, Itālijas jauniešu festivālā Piccolo Grande Cinema, ko rīko Milānas sinematēka.

    Filmas aktieru ansamblī ir arī Madara Botmane, Laura Siliņa, Laura Jeruma un Varis Piņķis, filmas mākslinieks ir Toms Grīnbergs, kostīmu māksliniece Ilze Grickus, montāžas režisors Jurģis Ločmelis, skaņu režisors Ernests Ansons, producente Madara Melberga. 

    FOTO: Filmas tapšanas aizkulises

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē