• Latvija ar nacionālo stendu piedalīsies prestižajā Frankfurtes grāmatu tirgū

    Literatūra
    Ziņu aģentūra LETA
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Latvian Literature
    Latvija ar nacionālo stendu no 16.oktobra līdz 20.oktobrim piedalīsies Frankfurtes grāmatu tirgū, informēja platformas «Latvian Literature» pārstāve Ildze Jansone.

    «Latvian Literature» pārstāve Rita Dementjeva atzīmē, ka šogad plānots pievērst starptautisku uzmanību Latvijas literatūras tulkojumiem ārvalstīs, kā arī apliecināt vēlmi un gatavību pretendēt uz viesu valsts statusu Frankfurtes grāmatu tirgū no 2028. līdz 2030.gadam.

    Latvija šī gada tirgū ir pārstāvēta četros pasākumos – tirgus oficiālajā programmā, kur 17.oktobrī tulkotāji vācu valodā dalīsies savā pieredzē par to, kāpēc tulkot literatūru no Baltijas valstīm, kur Latviju pārstāvēs tulkotāja Betina Bergmane. Tāpat šajā dienā Latvijas stendā notiks pieņemšana, uz kuru aicināti Latvijas literatūras ārvalstu izdevēji un citi sadarbības partneri.

     

    Latvijas nacionālais stends
    Latvijas nacionālais stends

     

    Savukārt 18.oktobrī Saksonijas stendā Latvijas rakstniece un ilustratore Lote Vilma Vītiņa prezentēs savu grāmatu «Dzejnieks un smarža», kā arī dalīsies savā pieredzē, kā veidot radošās darbnīcas bērniem. Plānots, ka Lote Vilma Vītiņa ciemosies Frankfurtes pilsētas bibliotēkā ar lasījumu un radošo darbnīcu bērniem, savukārt Frankfurtes mākslas galerijā «KunstInAnderenRäumen» notiks tikšanās ar autoru Jāni Joņevu un viņa grāmatas «Decembris» prezentācija.

    Lai turpinātu sarunas par Latvijas pieteikumu dalībai Frankfurtes grāmatu tirgū viesu valsts statusā, tirgus laikā Latvijas kultūras ministre tiksies ar Frankfurtes grāmatu tirgus direktoru Jirgenu Bosu, kā arī iepazīsies ar šī gada viesu valsts Itālijas paviljonu un apmeklēs pasākumus, kuros pārstāvēti Latvijas autori.

    Latvijas stends Frankfurtē līdzīgi kā iepriekšējos gados ir veidots kā eksporta kampaņas «#iamintrovert» laikā radīto tēlu – introverto rakstnieku «I.» un «I.» – dzīvoklis.

    Šogad mākslinieka Reiņa Pētersona zīmētajā dzīvoklī varēs iemūžināt sevi foto stūrītī, kā arī stendā iepazīties ar platformas «Latvian Literature» radīto virtuālo ekskursiju «rigabooktour.lv».

    Šogad stenda dalībnieku vidū ir izdevniecības «Latvijas mediji», «Zvaigzne ABC», «Liels un mazs», «Avots», «Jāņa Rozes apgāds», «Pētergailis», «Aminori», «Madris» un Latvijas Grāmatizdevēju asociācija. Pasākumu apmeklēs arī kultūras ministre Agnese Lāce (P).

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē