• Konkursā «Latvijas Gada pavārs» uzvar šefpavāre Valērija Čudova

    Konkurss
    Santa.lv
    Santa.lv
    11. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Konkursā «Latvijas Gada pavārs» uzvarēja un «Reaton Zelta pavārnīcu» ieguvusi restorāna «Ferma» šefpavāre Valērija Čudova, bet par «Latvijas gada pavārzelli 2023» kļuvusi Elīna Potapova no restorāna «Snatch», iegūstot balvā «Reaton Koka pavārnīcu».

    Tāpat noskaidrota komanda, kura 2024.gadā dosies uz Norvēģiju pārstāvēt Latviju «Bocuse d’Or» sacensībās. Šo ceļazīmi izcīnija «Latvijas Gada pavārs 2022», restorāna «Ferma» šefpavārs Nils Ģēvele kopā ar «Latvijas gada pavārzellis 2022» Agati Batragu un treneri, trīskārtēju «Latvijas Gada pavārs» ieguvēju Dināru Zvidriņu.

    Pārtikas delikatešu eksperts «Reaton» sadarbībā ar Latvijas Pavāru klubu organizēja konkursu «Latvijas Gada pavārs» un «Latvijas gada pavārzellis 2023», kas notika starptautiskās izstādes «Riga Food 2023» ietvaros. Galvenās sacensības notika piektdien, 8.septembrī, bet sestdien, 9.septembrī, Latvijas talantīgākie šefpavāri sacentās par tiesībām doties uz «Bocuse d’Or» sacensībām, kas notiks 2024.gadā Norvēģijā.  

    «Šīs bija aizraujošas un iedvesmojošas dienas, jo redzējām kā pieredzējuši šefpavāri un pavārzeļļi demonstrē savu talantu, lai iegūtu galveno balvu, kā arī atzinību no starptautiskas žūrijas. Esam gandarīti par paveikto. Konkursanti demonstrēja lielisku sniegumu, kas nozīmē, ka Latvijā ir talanti, kas var aizvest ikvienu nepieredzētā garšu baudījuma ceļojumā,» saka «Reaton» Pārtikas departamenta mārketinga daļas vadītāja Baltijā Vija Tirzmale, piebilstot, ka «Latvijas Gada pavārs» konkurss uzņēmumam ir ļoti nozīmīgs, jo godina pavāru profesionalitāti un attīstību.

    Konkursa mērķis ir ne tikai noskaidrot Latvijas labāko pavāru, bet arī veicināt Latvijas pavāru profesionalitātes izaugsmi. Jau tradicionāli, kopš 2006. gada Labākais gada šefpavārs saņems «Reaton Zelta pavārnīcu», bet kopš 2018.gada labākais pavārzellis saņem «Reaton Koka pavārnīcu».

    «Latvijas pavāri ir ieinteresēti strādāt inovatīvi, iedvesmojoties no pasaules labākajiem piemēriem, kā arī izmantojot savas zināšanas fantāzijas lidojumam. Vēlos izteikt lielu pateicību konkursantiem par viņu degsmi, lai kopā varētu svinēt ikgadējo «Latvijas Gada pavārs» konkursu,» saka «Pavāru kluba» valdes locekle Svetlana Riškova.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē