• Jūrmalas Dzintaru mežaparkā norisināsies pasaku nakts ekspedīcija bērniem

    Pasākumi
    Estere Jansone
    29. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes attēls
    Divus aizraujošus vakarus septembra pirmajā nedēļas nogalē – 6. un 7. septembrī – Jūrmalā, Dzintaru mežaparkā norisināsies viens no bērnu gaidītākajiem vasaras pasākumiem – nakts ekspedīcija Nestāsti pasaciņas, kas šogad notiks jau desmito reizi.

    Šo gadu laikā pasākumos izstāstītas 67 pasaciņas un arī šogad ģimenes ar bērniem aicinātas svinēt pasaciņu dzimšanas dienu, nakts ekspedīcijā piedzīvojot pasakas, stāstus un izdomātus, Jūrmalā radītus notikumus.

    Piektdien un sestdien, 6. un 7. septembrī, trīs stundu garumā, no plkst. 19.00 līdz 22.00, Dzintaru mežaparka 13 hektārus plašā teritorija pārvērtīsies par noslēpumainu, pārsteigumiem un piedzīvojumiem bagātu valstību, kurā norisināsies aizraujoši notikumi un būs sastopami neparasti pasaku un stāstu varoņi.

    Pasākums “Nestāsti pasaciņas” veidots kā nakts ekspedīcija, uz kuru bērni pieaugušo pavadībā aicināti ierasties ar kabatas lukturīšiem, lai nakts melnumā varētu atrast taciņu uz pasaciņu. Krēslas ieskautajā mežaparkā šogad būs izgaismoti septiņi aktivitāšu centri dažādās parka vietās, un bērni varēs piedzīvot neparastus notikumus – pērties “zaķīšu pirtiņā”, palīdzēt Sprīdītim pieveikt milzi Lutausi, iejusties princeses lomā, sastapties ar ritmiskiem spociņiem un muzikāliem pirātiem, iedarbināt dižauto, kopā ar ezīti miglā ieklausīties noslēpumainās atbalsīs, kā arī našķēties našķu tirdziņā.

    Garausīt’s zaķīt’s kurina pirtiņu

    Iedvesmojoties no Viļa Plūdoņa dzejoļa Zaķīšu pirtiņa, mazie svētku apmeklētāji varēs piedzīvot joku pirtiņas rituālu kopā ar zaķēniem – tautas deju kolektīva Vizmiņa mazajiem dejotājiem, skanot brīnišķīgajām Imanta Kalniņa melodijām, ko izpildīs Adrians Kukuvass ar draugiem.

    Princese uz zirņa

    Šajā pasaku valstībā varēs noskaidrot, kas jāprot un jājūt īstai princesei – būs neparasts pārbaudījums pēļu spilvenos, burvju spogulītim varēs uzdot jautājumu: Spogulīt, spogulīt, saki man tā…, varēs atklāt smalko baleta pasauli, dejošanas pasniedzējas vadībā apgūstot pirmos baleta deju soļus.

    Sprīdītis un Lutausis

    Sprīdītis izstāstīs savu stipro stāstu par labā uzvaru pār ļauno un aicinās bērnus palīgā izdancināt milzi Lutausi. Sprīdītim un bērniem talkā nāks pūtēju orķestra grupa un vienā no Nestāsti pasaciņas vakariem arī īpašais viesis – Ufo. Notiks sacenšanās svilpošanā un citu noderīgu lietu apgūšana.

    Spociņu jociņi

    Nakts ekspedīcijas laikā gaidāma sastapšanās ar spociņiem – bundziniekiem, kuri pārsteigs muzikāli ritmiskos priekšnesumos ar  horeogrāfiskiem elementiem. Bērni varēs iemēģināt roku bungošanā, piedaloties bungu spēles meistarklasē, kuru vadīs Andžeja Grauda bungu skolas pasniedzējs.

    Pirātu sala

    Uz pirātu kuģa ekspedīcijas dalībniekus sagaidīs pirātu orķestris, deju priekšnesumus sniegs deju grupa Virziens un ar aizraujošiem ceļojumu stāstiem dalīsies pats pirātu kuģa kapteinis. Mazākie ekspedīcijas dalībnieki pirātu salā varēs skaitīt zvejas murdā ienākušās zivis, piedalīties mazo kuģīšu ātrumsacensībās, nofotografēties mazo un lielo makšķernieku foto stendā un darīt citas aizraujošas lietas.

    Dižauto

    Dzintaru mežaparkā ģimeņu svētku laikā būs iebraucis dižauto, kas aprīkots ar tehniskiem un vizuāliem brīnumainiem specefektiem. Bērniem būs iespēja šo auto iedarbināt, paregulēt tā gaismas, arī ieslēgt un paklausīties dižā auto radio.

    Ezītis miglā

    Pasākuma noslēpumainākajā vietā mazie un lielie ekspedīcijas dalībnieki īpašas noskaņas vietā sastaps ezīti miglā, ar kuru kopā varēs sasaukt un saklausīt neparastus atbalss efektus.

    Dodoties ekspedīcijā, pasākuma apmeklētāji aicināti paņemt līdzi kabatas lukturīti, lai nakts melnumā varētu atrast taciņu uz pasaciņu, pasākumā bērniem noderēs arī svilpīte vai stabulīte!

     

    Ieeja pasākumā ir bez maksas.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē