• Jau šo piektdien: visā Latvijā norisināsies Zinātnieku nakts

    Zinātne
    Estere Jansone
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: CHUTTERSNAP/Unsplash
    Šogad Eiropas Zinātnieku nakts norisināsies piektdien, 27. septembrī, sniedzot iespēju iepazīt zinātni tuvplānā, atklājot pētnieku aizraujošo ikdienu un daudzveidīgos pētījumus. Saistoši bezmaksas pasākumi un aktivitātes notiks 35 norises vietās visā Latvijā.

    «Eiropas Zinātnieku nākts izceļ būtiskākos un interesantākos Latvijas zinātnieku sasniegumus un izgudrojumus. Tā ir lieliska iespēja ikvienam – gan ģimenēm ar bērniem, gan studentiem un zinātnes entuziastiem – iepazīt tuvāk zinātni ar pētnieku skatījumu un smelties iedvesmu zinātnieka karjerai. Pētnieka misija ir nemitīga izziņa un zināšanu attīstība,» norāda Jānis Paiders, IZM valsts sekretāra vietnieks cilvēkkapitāla, zinātnes un inovāciju attīstības jautājumos.

    Šī gada vadmotīvs «Satiec savu zinātnieku!»  uzsver zinātnieku kā gidu lomu, lai palīdzētu atklāt brīžiem sarežģīto zinātnes pasauli un iedvesmot profesionālajam ceļam šajā jomā. Bezmaksas pasākumi visai ģimenei būs pieejami dažādās Latvijas pilsētās, tostarp Rīgā, Jelgavā, Ventspilī, Valmierā, Salaspilī, Cēsīs, Liepājā, Daugavpilī un citviet, paverot iespēju plašākai sabiedrībai iepazīt zinātnes pasauli neatkarīgi no vecuma vai interesēm. Eiropas Zinātnieku nakts pieredze palīdzēs ikvienam atrast savu ceļu pētniecības labirintā un izprast zinātnes nozīmi globālos un vietējos procesos.

    Zinātkārie apmeklētāji varēs piedalīties dažādos zinātnes šovos, viktorīnās, eksperimentos, diskusijās, ekskursijās un citās aktivitātēs, kas sniegs ieskatu jaunākajos zinātnes sasniegumos. Šī gada pasākumu programma sola iedvesmot ne tikai esošos pētniekus, bet arī tos, kuri vēl tikai domā par pirmajiem soļiem zinātnē.

    Lai katram apmeklētājam sniegtu vislabāko pieredzi, pirms pasākuma apmeklēšanas svarīgi ielūkoties konkrēto institūciju programmā, kur var uzzināt par aktivitāšu pieejamību – iespējams, telpu un citu faktoru dēļ tiek organizētas grupas konkrētos apmeklējuma laikos. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē