• Jau šajā nedēļas nogalē norisināsies Dzīvnieku dienas. Ko sagaidīt?

    Dzīvnieki
    Elza Krūmiņa
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Rīgas Zooloģiskais dārzs
    Arī šogad par godu Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza 112. jubilejai notiks Dzīvnieku dienas, kuras īpaši gaida tie, kuriem vārdā vai uzvārdā ir kādas dzīvās radības nosaukums.

    Ar dzīvniekiem saistīto uzvārdu īpašniekiem Rīgas Zooloģiskais dārzs arī šogad dāvina 50% atlaidi ieejas biļetei. Savukārt, ja dzīvnieka nosaukums atrodams gan vārdā, gan uzvārdā, tad 12. un 13. oktobrī ieeja zoodārzā un zoodārza filiālē Cīruļi ir bez maksas.

    Ja dzīvnieka nosaukums ir kādā svešvalodā, tad tā pierādīšanai zoodārza kasē jāuzrāda vārdnīcas šķirklis vai kāds cits ticams avots.

    Dzīvnieku dienās katru gadu notiek arī sacensība par to, kura dzīvā būtne apmeklētāju vārdos un uzvārdos ir vispopulārākā. Pēdējos trīs gadus visaktīvākie Dzīvnieku dienu viesi bijuši dažādās valodās saukti Baloži, aiz sevis atstājot Lāčus, Gulbjus, Briežus, Gaiļus, Zaķus un Lūšus. Pirms tam uzvarētāju godā pabijuši arī Gaiļi, Lāči, Gulbji, Vilki, Zaķi un Brieži. Kā būs šogad? Vai Baloži saglabās līderu godu vai arī atdos to citiem? Kā rāda Rīga ZOO pieredze, tad cīņa izvēršas ļoti sīva līdz pat pēdējam brīdim, un tikai svētdienas vakarā top zināms uzvarētājs. Aicinām atbalstīt savējos ar līdzdalību Dzīvnieku dienās Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā un filiālē Cīruļi. Līdz šim svinību laikā zoodārzu apmeklējuši 18 382 apmeklētāji, kuru vārdā vai uzvārdā atrodams kāda dzīvnieka nosaukums dažādās valodās. Tas nozīmē, ka šogad, visticamāk, tiks saskaitīti jau 20 000 Dzīvnieku dienu viesu, kurus saista kaut kas kopīgs!

    Vienlaikus var atkārtot arī bioloģijas stundās apgūto – kas ir dzīvnieks? Tie ir ne tikai zīdītāji, bet arī putni, rāpuļi, abinieki, zivis, kā arī milzums bezmugurkaulnieku, tostarp kukaiņi, vēžveidīgie, zirnekļveidīgie un citas dzīvās būtnes, kopumā teju 1,5 miljoni sugu.

    Nepaej garām Rīga ZOO suvenīru un informācijas centram!

    Rīgas Zooloģiskā dārza Informācijas un suvenīru centrā Dzīvnieku dienu apmeklētājiem esam sagatavojuši īpašu pārsteigumu: loteriju, kurā visas lozes būs pilnas ar iespēju laimēt auduma somu, uzlīmes vai atlaidi pirkumam – apmeklētāju iemīļotajiem T krekliem vai rotaļlietām!

    Ziemas darba laiks

    Šogad līdz ar Rīgas Zoodārza 112. dzimšanas dienu pārejam uz ziemas darba laiku – tas nozīmē, ka no 14. oktobra Zooloģiskā dārza kases atvērtas būs no plkst. 10.00 līdz 16.00, savukārt staigāt pa dārza takām var līdz plkst. 17.00. Iekštelpu ekspozīcijas apmeklētājiem atvērtas līdz plkst. 16.30. Brīvdienas ir arī pēdējā iespēja šogad aplūkot Latvijas abiniekus un rāpuļus, jo no 14. oktobra tie pamazām sāks doties ziemas guļā un ekspozīcija būs slēgta.

     

     

    Dzīvnieku dienās – 12. un 13. oktobrī – zoodārza kases būs atvērtas vēl līdz 18.00, bet pastaigas varēs turpināt līdz 19.00.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē