• Jau nedēļas nogalē: Eiropas kultūras mantojuma dienas. Ko apskatīt, klausīties un izbaudīt?

    Kultūra
    Estere Jansone
    3. septembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Olga B/Unsplash
    Jau šajā nedēļas nogalē vairāk nekā 60 kultūras pieminekļos visā Latvijā notiks dažādi pasākumi ikgadējo Eiropas kultūras mantojuma dienu laikā. Ekskursijas, lekcijas, diskusijas, iespēja apskatīt ikdienā slēgtus objektus, koncerti, izrādes, filmas, izstādes un grāmatas atklāšana.

    2024. gada Eiropas kultūras mantojuma dienas  veltītas kultūras mantojuma pieejamībai un drošībai. Uzmanība pievērsta trīs galvenajiem virzieniem: kultūras mantojuma publiskajai pieejamībai, piekļūstamībai cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem un drošībai, kas ietver arī sabiedrības atbildību un zināšanas par kultūras vērtību saglabāšanu.

    Kultūras mantojums ir ne tikai pagātnes liecība, bet arī svarīgs resurss nākotnei, kas ietekmē cilvēku dzīves kvalitāti. Eiropas kultūras mantojuma dienu 2024 gada tēmas ietvaros tiek apspriesti izaicinājumi un risinājumi, kā padarīt kultūras mantojumu pieejamāku visiem sabiedrības locekļiem, kā arī aktualizēti jautājumi par kultūras pieminekļu aizsardzību drošības apdraudējuma situācijās, ņemot vērā pašreizējo ģeopolitisko situāciju.

    Ko apskatīt Eiropas kultūras mantojuma dienās: 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē