Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam 2025. gadam!
ABONĒT! ABONĒT!
  • Īsts garšas un dizaina baudījums. Grīziņkalnā tapis jauns grilmaižu restorāns estētiem

    Restorāni
    Santa.lv
    Santa.lv
    17. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes attēls
    Grilmaizes un vīnus var baudīt ar glanci! Ziedoņdārza nomalē ir atvērts restorāns, kurā katrai dizaina detaļai ir nozīme.

    «Jauna vieta ar lielām ambīcijām un gardiem ēdieniem,» tā Bite Me raksturo pavārs Kristaps Reimanis, kurš kopā ar partneri Līgu Matīsu viesmīlīgo ceptuvi atvēris pie Ziedoņdārza – vietā, ko Rīgas gardēži atcerēsies ar nosaukumu Čau. Tagad koncepts ir mainījies, un bagātīgo ēdienkarti, kuras centrā ir grilmaizes no vietējiem produktiem, papildina izmeklēti vīni.

    Arhitekte Hilda Treija stāsta, ka arī interjera tēls un detaļas tika veidotas ciešā sadarbībā ar Bite Me saimniekiem. Lai dotu iespēju vairāk cilvēkiem nobaudīt ēdienus nelielajā ceptuvē uz vietas un reizē rastu rūmi saimniecībā vajadzīgo mantu glabāšanai, izgatavots perimetrāls Latvijas bērza saplākšņa sēžamplaukts. Siltais, sarkanbrūnais tonis grīdas segumā un galdiņu virsmās, bērza šķiedras dzīvīgums saspēlējas ar nerūsējošā tērauda detaļām, un caurspīdīgie dzeltenie aizkari ienes telpā saulainu gaisotni. Gaismekļu kupoliņi ir vietējo stikla meistaru radīti Grīziņkalna stikla rūpnīcā. Bite Me telpās ar rotaļīgiem paņēmieniem ienests nedaudz Grīziņkalnam raksturīgais nekaunīgums un tā viesi aizvesti atpakaļ bērnībā, kad pilnai laimei pietika ar kūstošu siera grilmaizi.

     

     

     

    Raksts tapis ar VKKF atbalstu. 

    Satura mārketings

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk