Šogad meistaroju pati!
Dagmāra Legante-Celmiņa, TV raidījumu vadītāja
Pirms Ziemassvētkiem izrotājam māju – ir salavecītis, briedīši un elektriskās svecītes visās istabās. Tiek izkārta lielā zeķe, kur Ziemassvētku vecītim likt dāvanas. Egles atnešana mājās ir liels notikums, un tā tiek rotāta dažas dienas pirms svētkiem, dažkārt pat Ziemassvētku rītā.»
Gribējās klasiku
Guntars Račs, dzejnieks un producents
Mums ir nemainīgais Ziemassvētku plāns. 25. decembrī viesus uzņemam savās mājās, bet pārējās dienās dodamies ciemos pie radiem un draugiem. Aizejam uz dievkalpojumu Rīgas Mārtiņa evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Pagalmā mums ir dabiskas eglītes, ir vainags uz durvīm. Mājās ir Ziemassvētku zvaigzne – puensetija – ar sarkaniem ziediem. Logos iedegti trijstūru formas elektriskie svečturi, kurus ieslēdzām jau 11. un 18. novembrī. Kad sāksies svētku laiks, rotāsim māju ar gaismiņām. Šogad gan jādomā par taupību. Kad saņemsim elektrības rēķinu, domāsim, cik daudz lampiņu iedegt.»
Vainags – ilgdzīvotājs
Ramona Petraviča, Saeimas deputāte
Ziemassvētkos atbrauks mūsu meita no Nīderlandes, kura vienmēr lūdz, lai pagatavoju rasolu. Cepsim magoņmaizītes, ābolu plātsmaizi, pīrādziņus, tie piepilda māju ar svētku smaržu. Gatavošu arī sautētus kāpostus.»
Vainagā iepin jūras zāles
Gundega Dūduma, gleznotāja
Jaunākā meita jau cītīgi raksta Ziemassvētku vecītim un vēstuli ieliek ledusskapja saldētavā. Adventes laikā runājam arī par labajiem darbiņiem, ko varam paveikt. Esmu ievērojusi to, ka Ziemassvētku gaidīšanas laikā attiecības kļūst mīļākas, tuvākas. Svētkus uzbur arī gardi ēdieni – piparkūkas un skābētu kāpostu zupa.»