• FOTO: Mūziķi pulcējas uz jaunās balvas «GAMMA» atklāšanu. Ko tur apbalvos, un kāpēc tā būs labāka?

    Pasākumi
    Marta Kalniņa
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto (Ritvars Stankevičs)
    9.oktobrī Arēnā Rīga mūzikas nozares balvas «GAMMA» (Gada Augstākais Mūsdienu Mūzikas Apbalvojums) rīkotāji iepazīstināja ar jaunās balvas ideju, nominācijām un ceremonijas norisi.

    Par to, ka nepieciešama jauna balva un pasākums mūzikas industrijā, sāka runāt jau pērn, kad daudzi šīs nozares dalībnieki nebija īsti apmierināti ar producentes Elitas Mīlgrāves gadu desmitiem izlolotā Zelta mikrofona norisi. Daudzi bija pārliecināti – šādu balvu pasniegšanas kārtība esot jāmaina.

    Nu tas esot noticis – dibināta jauna mūzikas balva GAMMA galvenais mērķis ir kļūt par nozīmīgu tradīciju mūzikas nozarē. Tā godināšot ne tikai mūziķus, kuru balsis visi pazīstam, bet arī izcilniekus visā mūzikas nozarē. Tātad – novērtēs arī tos, kuri parasti nav redzami starmešu gaismā. «Tas ir nozīmīgs Latvijas izpildītāju un producentu lēmums,» saka LaIPA padomes loceklis un mūziķis Kārlis Auzāns.

    Ja iepriekš izskanējuši pārmetumi par balvu piešķiršanas kārtību, tad jaundibinātās balvas izveidotāji sola –  nominācijas veidos «pragmatisms un inteliģence – dati un žūrija». Sasniegumi tikšot vērtēti gan pēc kvantitatīviem rādītājiem – straumēšanas skaitļiem, atskaņošanas biežuma radio un koncertdarbības intensitātes, gan pēc kvalitatīviem radošiem un mākslinieciskiem kritērijiem, kurus izvērtēs profesionāla žūrija. «Ņemot vērā mūsdienu industrijas tendences, īpaša uzmanība tiek pievērsta singla formātam, kas šobrīd ir galvenais nozares virzītājspēks, un tas tiek iekļauts arī GAMMA nolikumā un nomināciju vērtēšanas kritērijos,» komentē LaIPA padomes locekle un Music Latvia izpilddirektore Agnese Cimuška-Rekke. 

     

    GAMMA izvērtēs un pasniegs balvas tādās nominācijās kā Gada solo mākslinieks, Gada solo māksliniece, Gada grupa, Gada jaunais mākslinieks vai grupa, Straumētākais ieraksts Latvijā, Radio hits, Labākais mākslinieks žanrā, tāpat arī Mediju profesionālis mūzikas jomā, Menedžments vai ierakstu izdevējs, Gaismu vai skaņu režisors, Scenogrāfs, Video klipu režisors, Pasākumu un koncertu režisors vai producents, Gada koncertvieta, Gada inovācija mūzikas tehnoloģijās un citās. 

    Žūrijā būšot nozares profesionāļi –  eksperti, žurnālisti, mūzikas kritiķi, paši mūziķi, mūzikas autori un mūzikas producenti, kā arī klausītāji.

    Uzvarētāji tiks godināti krāšņā GAMMA apbalvošanas ceremonijā, kas notiks 2025. gada 5. martā Arēna Rīga. To veidos mūziķis un režisors Papa Chi, TV režisore Ilze Jansone, kā arī dizainers un scenogrāfs Artūrs Analts. Gaismu režisors ceremonijā būs Pāvels Armanis, bet skaņas komandu vadīs Didzis Simanovičs.

    Ceremoniju varēs vērot gan TV3, gan klātienē. Biļetes jau ir nopērkamas, un to cena ir no 36 līdz 46 eiro.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē