• FOTO: Meita un populāri mūziķi gatavojas vērienīgajam Kulakova piemiņas koncertam

    Koncerts
    Estere Jansone
    10. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ieva Romaško
    Jau nākamnedēļ «Arēnā Rīga» skanēs Latvijā iemīļotu mūziķu dziesmas, kuras tiks veltītas šī gada februārī mūžībā aizsauktajam komponistam, mūzikas leģendai – Jurim Kulakovam.

    Maijs ir Kulakova dzimšanas dienas mēnesis, tāpēc tieši 14. maijā norisināsies komponistam veltīts lielkoncerts «Sirds kā pērkondārds». Koncertā piedalīsies: grupas «Pērkons», «Instrumenti», «DAGAMBA», «Menuets», Liepājas Simfoniskais orķestris, dziedātājs Nauris Puntulis, ģitārists Armands Alksnis, Trīs Latvijas tenori, Jura Kulakova meita – vijolniece Justīne Kulakova-Sypniewski, mūziķi Ainars Virga, Uldis Marhilevičs, flautiste Liene Sējāne, RTU vīru koris «Gaudeamus», Rīgas doma meiteņu koris «TIARA» diriģentes Airas Birziņas vadībā un daudzi, daudzi citi mākslinieki. Koncerta mākslinieciskais vadītājs – mūziķis Reinis Sējāns.

    Vakaru iesildīs grupa «Skaļā Daba», kurā apvienojušies seši jauni un enerģiski mūziķi, kurus vieno ne tikai prieks kopā spēlēt, bet arī mīlestība pret dzīvu latvisku rokmūziku un tās turpināšanu, un lološanu jaunradē.

    Koncerts «Sirds kā pērkondārds» būs Latvijā pazīstamu mūziķu, rokgrupu, koru un orķestru – Jura draugu, radošās dzīves līdzgaitnieku, sekotāju un mācekļu – veltījums izcilajam komponistam, viņa nepieradinātajai un nepieradināmajai dzīvei un mūzikai, kura nu jau paaudzēs iedvesmo, aizrauj, liek just, domāt un būt – būt sev pašam. Dziļa filozofija un smalka ironija, alkaina dzīves mīlestība un smeldzīgas skumjas, bezkompromisa patriotisms, absolūta domas brīvība un bohēmiska neatkarība dzīvē un mākslā – tāds bija Juris, un tāda ir un mūžīgi būs viņa mūzika, uz kuras spārniem viņš ir aizlidojis nemirstībā. 

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē