• Filmas «Lubene» 30 gadu jubilejā Ralfs Eilands atminas kādu amizantu notikumu

    Kino
    Estere Jansone
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes attēls
    Tieši pirms 30 gadiem, 1994. gada 14. oktobrī Kannu kinofestivālā pirmo reizi tika atrādīta Kventina Tarantīno asa sižeta filma «Lubene». Tolaik ciniskās sižeta līnijas, asiņainās ainas un dzēlīgie dialogi bija satriecošs jaunums kino pasaulē. Arī šodien par Tarantīno šedevru sajūsminās daudzi kinomāni, tostarp arī mūziķis Ralfs Eilands.

    Filmā Lubene norisinās vairāki stāsti: divi algoti slepkavas cenšas atgūt viņu darba devējam nozagto somu; vēlāk viņu darba devējs palūdz viņa prombūtnes laikā pieskatīt sievu; kā arī viņš samaksā kādam novecojušam bokserim, lai zaudē savu nākamo cīņu. Filmas galvenos tēlus atveido Holivudas tā laika spožākie aktieri – Džons Travolta, Uma Tūrmane, Semjuels Lī Džeksons, Brūss Viliss, Kristofers Volkens, Tims Rots un citi.

    Visas sižeta līnijas caurvij absurdi un amizanti likteņa pavērsieni, dialogi, visai brutāla vardarbība un komiski iznākumi. 1994. gada Kannu kinofestivālā tā tika pie festivāla galvenās balvas — Zelta palmas zara. Filma galvenokārt saņēma pozitīvas kritiķu atsauksmes. Lubene tika nominēta septiņām Amerikas Kinoakadēmijas balvām, tai skaitā par labāko filmu, taču filma uzvarēja tikai kategorijā Labākais oriģinālais scenārijs

     

     

    Mūziķis Ralfs Eilands atklāj, ka Lubene ir viena no viņa mīļākajām filmām. Mūziķis stāsta, ka savulaik pusaudžu gados alcis kinolenti noskatīties, taču filmas ieraksta iegāde tolaik nav bijusi vienkārša. «Filmas DVD iegādājos Londonas lidostā kādā veikalā, kad man bija 16. Tā kā uz tā bija 18+ uzraksts, pārdevējs lūdza mani uzrādīt dokumentus. Noderēja čoma Reiņa baltās tiesības, ar kurām es parasti centos tikt Essential,» atceras Eilands.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē