Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam nākamajam gadam!
ABONĒT!
  • Rauga mīkla

    Mīklas
    13. februāris, 2018
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Rauga mīkla recepte
    Rauga mīkla recepte
    Pīrāgiem, smalkmaizītēm, raušiem, kūkām, picu pamatnei un plātsmaizēm!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Lēti

     

     KĀ GLABĀT: Pāris dienu var uzglabāt ledusskapī. Pirms lietošanas no tā jāizņem un siltumā no jauna jāuzraudzē. Mīklu var glabāt arī saldētavā, jau laikus no tās izņemot un atlaidinot.


    Padomi:

     

    1. Rauga mīkla ir visbiežāk lietotā un mazprasīgākā, gatavošana nav tik sarežģīta, kā pirmajā mirklī varētu likties. Šeit proporcijas sastāvdaļās nav tik strikti jāievēro, tās var mainīt. 
    2. Mīkla būs mazāk trekna, ja tai pievienos mazāk sviesta vai nemaz, lietojot tikai eļļu. Tāpat sviesta vietā var lietot margarīnu. Arī cukura daudzumu var mainīt. Bet, jo treknāka būs mīkla, jo stingrāka tā jāgatavo.
    3. Raugu var iedarbināt, arī izsijātos miltos izveidojot bedrīti, kurā ielej nedaudz silta piena, iedrupina raugu, pieber cukuru un ar nelielu miltu daudzumu sajauc putriņā. Pārklāj un siltumā uzraudzē. Tālāk pievieno visu pārējo.
    4. Mīklu var gatavot arī ar sauso raugu, pievienojot to miltiem vai iemaisot pienā.
    5. Sīkus izstrādājumus vieglāk ir gatavot no atvēsinātas, stingras mīklas, uzraudzējot pēc tam. 
    6. Izstrādājumus cep 200–220 grādu temperatūrā.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē