KĀ GLABĀT: Pāris dienu var uzglabāt ledusskapī. Pirms lietošanas no tā jāizņem un siltumā no jauna jāuzraudzē. Mīklu var glabāt arī saldētavā, jau laikus no tās izņemot un atlaidinot.
Padomi:
- Rauga mīkla ir visbiežāk lietotā un mazprasīgākā, gatavošana nav tik sarežģīta, kā pirmajā mirklī varētu likties. Šeit proporcijas sastāvdaļās nav tik strikti jāievēro, tās var mainīt.
- Mīkla būs mazāk trekna, ja tai pievienos mazāk sviesta vai nemaz, lietojot tikai eļļu. Tāpat sviesta vietā var lietot margarīnu. Arī cukura daudzumu var mainīt. Bet, jo treknāka būs mīkla, jo stingrāka tā jāgatavo.
- Raugu var iedarbināt, arī izsijātos miltos izveidojot bedrīti, kurā ielej nedaudz silta piena, iedrupina raugu, pieber cukuru un ar nelielu miltu daudzumu sajauc putriņā. Pārklāj un siltumā uzraudzē. Tālāk pievieno visu pārējo.
- Mīklu var gatavot arī ar sauso raugu, pievienojot to miltiem vai iemaisot pienā.
- Sīkus izstrādājumus vieglāk ir gatavot no atvēsinātas, stingras mīklas, uzraudzējot pēc tam.
- Izstrādājumus cep 200–220 grādu temperatūrā.