KĀ GLABĀT: Mīkla nav uzglabājama, tā jāizlieto tajā pašā dienā, neliekot aukstumā, vislabāk – tūlīt pēc pagatavošanas.
Padomi:
- Ja mīkla, tecinot to no karotes, līst pārāk strauji, tā ir par šķidru un jāpievieno nedaudz miltu. Ja mīkla neplūst, bet krīt pikās, jāpievieno vēl kāda ola.
- Rēķinies, ka cepot plaucētā mīkla stipri uzpūšas, tādēļ, gatavojot, piemēram, vēja kūkas, uz plāts cepties liec mazākas mīklas piciņas, jo tās piepūtīsies vismaz 3–4 reizes lielākas. Tādēļ ievēro arī attālumus starp kūkām (lai nesacepas kopā).
- Cepšanas laikā krāsns durtiņas nedrīkst virināt, lai cepums nesakrītas.
- No mīklas pagatavotus nepiepildītus izstrādājumus sausā, vēsā vietā var uzglabāt pāris dienu.