• Alus darītava sola atklāt Raiskuma un «Raiskumieša» noslēpumus

    Pasākumi
    Santa.lv
    Santa.lv
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Iecienītā alus darītava «Raiskumietis» piedāvā doties aizraujošā ekskursijā, lai iepazītu noslēpumaino Latvijas ciematiņu Raiskumu, izzinātu alus tapšanas smalkumus un baudītu gardu piedzīvojumu.

    Raiskums pirmo reizi avotos minēts 1554. gadā, taču ciematiņa noslēpumi joprojām daudziem ir miglā tīti. Tos atklāt piedāvā alus darītava Raiskumietis.  Būs gan ekskluzīva iespēja ielūkoties alus darīšanas procesā, gan iepazīt Raiskuma seno vēsturi. Vietējie aldari ekskursantiem parādīs alus vārītavu ar tās unikālo, ar malku vārāmo katlu, ceptuvi un gaļas kūpinātavu, ka arī izstāstīs pārsteidzošākos alus darīšanas stāstus un leģendas.

    Ja ekskursijā plānojat doties darba dienā, tad būs arī iespēja redzēt pašu alus vārīšanu.  Darba dienās uz vietas tiek cepti arī saldi un sāļi cepumi, un tiek kūpināta gaļa.

    Pēc ekskursijas viesi tiks sagaidīti mājīgā degustāciju zālē, kur pieaugušie varēs nogaršot visus alus darītavas labumus – siera un auzu cepumus, kūpināto gaļu un trīs veidu Raiskumieša alu – gaišo, tumšo un ķiršu.

    Raiskumieša alus tiek darīts pēc sentēvu receptēm tikai no dabīgām izejvielām, kas iegūtas no Latvijas dabas. Gatavojot alu, tiek izmantots tīrs ūdens no Gaujas nacionālā parka, miežu iesals, apiņi un raugs. Savukārt īpatnējo, dzirkstošo garšu rada ar malku kurināmais vārāmais katls, kur alus tiek gatavots lēnā vārīšanas procesā.

    Viesi tiek uzņemti katru dienu, taču nedēļu iepriekš ekskursija ir jāpiesaka. Ekskursijas un degustācijas cena ir 10 EUR no personas, senioriem un jauniešiem no 14 gadu vecuma – 7 EUR. Bērniem līdz 14 gadu vecumam – bezmaksas.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē