• Aivis Ceriņš pastaigājas pa Rīgu Ziemassvētku vecīša kostīmā. Kāpēc?

    Slavenības
    Estere Jansone
    31. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes attēls
    Pašā vasaras plaukumā vairāki cilvēki Rīgas ielās pamanījuši Ziemassvētku vecīti. Tas kopā ar Ziemassvētku palīgiem uzrunājis garāmgājējus un dalījis vēstules.

    Izrādās, ka mistiskais Ziemassvētku vecītis ir TV personība Aivis Ceriņš. Viņš Rīgas ielās izgājis labdarības akcijas «Ziemassvētki vasarā» ietvaros, kuras mērķis ir atgādināt sabiedrībai par to, ka dzīvniekiem patversmēs gribas ēst un ir vajadzīga aprūpe visu gadu, nevis tikai Ziemassvētkos.

    Dzīvnieku pārprodukcijas rezultātā patversmes Latvijā šobrīd ir pārpildītas,

    kas nozīmē arī lielākus ikdienas izdevumus, lai varētu dzīvniekus ne tikai pabarot, bet arī nodrošināt viņiem nepieciešamo aprūpi, jo bieži suņi un kaķi nonāk pie glābējiem novārguši un savainoti, kas nozīmē papildu rūpes un finanses. Tieši tāpēc nepieciešamo lietu sarakstā ir ne vien ikdienas barība, bet arī dažādas papildbarības, uztura bagātinātāji, pretparazītu līdzekļi, kas ir ārkārtīgi nepieciešami dzīvnieka veselības uzlabošanai un uzturēšanai.

    Jāņem arī vērā, ka pašvaldības nodrošina dzīvnieku uzturēšanu patversmē pirmās 14 dienas. Ja patversme ievēro «no-kill» principu, tā nodrošina dzīvnieka aprūpi visa mūža garumā vai līdz brīdim, kad viņš atrod jaunu saimnieku. Lai dzīvniekiem nevajadzētu veikt eitanāziju pēc šīm divām nedēļām un viņi nezaudētu iespēju kļūt par kādas ģimenes locekli, organizācijām nepieciešami resursi no citiem avotiem. 

    Tāpat dažādas dabas kataklizmas var radīt krīzes situāciju, kad dzīvnieki ir jāglābj nekavējoties, viņus pārvietojot uz drošāku vietu, vienlaikus nodarot kaitējumu barības un cita veida aprūpes preču krājumiem, kā to pieredzējām šonedēļ Jelgavā esošajā LBTU VMF Mazo dzīvnieku patversmē. Nereti arī patversmēm tūlītēji ir jāuzņem liels skaits dzīvnieku, kas atsavināti no nelabvēlīgiem apstākļiem, un kuriem nepieciešams nodrošināt barību un medikamentus. 

    «Ik gadu mēs redzam, ka iedzīvotāji ap Ziemassvētkiem atver savas sirdis un veic dažādus labus darbus, lai palīdzētu citiem, un tas ir lieliski!

    Taču, ikdienā sadarbojoties ar organizācijām, kas uzņēmušās rūpes par dzīvniekiem, kam nav savu māju, mēs redzam, ka saziedotā palīdzība – vai tā būtu pārtika vai citas lietas – strauji beidzas. Tāpēc mēs nolēmām uzrīkot vēl vienus Ziemassvētkus!» komentē Toms Jurjevs, Labdarības fonda Sofi dibinātājs.

    Iedzīvotāji tiek aicināti doties uz akcijas vietni sofifonds.lv/ziemassvetkivasara, iepazīties ar lietu sarakstu, kur apkopotas dzīvnieku patversmju un citu organizāciju nepieciešamās lietas, un nosūtīt kādai no organizācijām dāvanu paciņu. Visu akcijas periodu no 31. jūlija līdz 31. augustam bezmaksas sūtījumus ar Paku skapju starpniecību nodrošinās DPD Latvija.

    «Vasara biedrībām un patversmēm ir laiks, kad, salīdzinājumā ar pārējiem gada mēnešiem, vienmēr krietni pieaug pamesto mājdzīvnieku mazuļu skaits, un šī vasara nav izņēmums. Diemžēl joprojām kaķēni un kucēni, kā arī pieaugušie mājdzīvnieki, kas nonāk mūsu aprūpē, ir sliktā veselības stāvoklī, bez veiktām obligātajām vakcīnām, reģistrēta čipa utml.

    Lai ķepaiņu veselību un «papīrus» savestu kārtībā un viņus varētu piedāvāt adopcijai – tās ir lielas izmaksas.

    Tāpat vasara ir arī tas laiks, kad samazinās līdzcilvēku ziedojumi. Līdz šim ir «glābis» nelielais uzkrājums no rudens, ziemas sezonas, kad cilvēki aktīvāk palīdz pamestajiem mīluļiem, taču nupat jau atkal nākas lūgt sabiedrības palīdzību,» Laura Kovtuna, brīvprātīgā, biedrības Madonas dzīvnieku draugi valdes locekle.

    Iedzīvotāji tiek aicināti adresēt paciņas kādai no šīm organizācijām: LBTU VMF Mazo dzīvnieku patversme, Dzīvnieku SOS, Astes un Ūsas, Liberta, SIA Jēkabpils pakalpojumi dzīvnieku patversme, Madonas dzīvnieku draugi, Vidzemes ķepas, Otrā Māja Dzīvniekiem, Ķepu sargi, Cēsu dzīvnieku aizsardzības biedrība, Ķepu Draugs, Dzīvnieku pansija Ulubele, Murrā!, Mežavairogi, Zanimal Hope, Ventspils dzīvnieku aizsardzības biedrība Par dzīvnieku tiesībām.

    Aivis Ceriņš kļūst par Ziemassvētku vecīti:

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē