• Mans laulību projekts režisorei Signei Baumanei – 60. Viņa to atzīmēs neparastā veidā

    Kino
    Estere Jansone
    30. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes attēls
    Trešdien, 7. augustā pl. 18:00 kinoteātrī K. Suns Latvijas Kinematogrāfistu savienība aicina atzīmēt režisores Signes Baumanes jubileju, noskatoties filmas Signe un un Sieviete.

    Filmu programmā iekļautā režisores Dzintras Gekas-Vaskas 2003. gadā veidotā dokumentālā filmas Signe un (30 min), studija Sibīrijas bērni stāsta par radošiem cilvēkiem, apsēstību ar savu darbošanos, milzīgu ego, bez kura nekas nesanāk, bet līdzās ir arī citi, kuru dzīves gribot negribot tiek pakārtotas. Signes Baumanes animācijas filma Sieviete (10 min, 16+), kas 2002. gadā tapusi studijā Rija, vizuāli poētisks stāsts par sievietes radīšanu, došanos pasaulē un viņas spēju nest vīrietim mīlestību vai nāvi.

    Signe Baumane ir Ņujorkā dzīvojoša latviešu animācijas filmu režisore, scenāriste, māksliniece un grāmatu ilustratore. Dzimusi Aucē, augusi Tukumā un Sahalīnā. Absolvējusi Rīgas 2. vidusskolu. Studējusi filozofiju Maskavā. Kopš 1995. gada dzīvo un strādā Ņujorkā. ASV Kino mākslas un zinātnes akadēmijas biedre no 2005. gada. Baumanes animācijas filmas Akmeņi manās kabatās (2014) un Mans laulību projekts (2022) saņēmušas katra pa trim Lielā Kristapa balvām.

    Kadrs no filmas «Sieviete».
    Kadrs no filmas «Sieviete».

    Signe Baumane ir viena no nozīmīgākajām sievietēm mūsdienu animācijas industrijā. Viņas filmas piedāvā autentisku sievietes skatījumu, neapstrādātā un nefiltrētā veidā tverot cilvēka emociju un attiecību sarežģītību. Viņa iedziļinās cilvēka psihē, pētot mīlestības, zaudējuma un sevis atklāšanas tēmas ar tādu godīguma līmeni, kas vienlaicīgi ir gan valdzinošs, gan pārdomas rosinošs. Ar savu unikālo stilu Baumane efektīvi transformē savus personiskos stāstus universālos vēstījumos, kas uzrunā skatītājus visā pasaulē. Signes Baumanes filmas skatīšanās nav tikai kino pieredze; arī skatītājiem tas ir sevis izzināšanas ceļojums, jauns skatījums uz pašu dzīvi un attiecībām.

    Tā kā Signe dzīvo ASV, savus Latvijas skatītājus, draugus un kolēģus šajā dienā Signe uzrunās ar video starpniecību. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

    Šogad režisores un mākslinieces Signes Baumanes pilnmetrāžas animācijas filmas Mans laulību projekts bija iekļuvusi ASV kinoakadēmijas balvas Oskars pretendentu garajā sarakstā kategorijā «Labākā animācijas filma». 

    .

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē