• Kopē Sviftu un Dua Lipu. Sankcijām pakļauto Poļinu Gagarinu apsūdz plaģiātismā

    Koncerts
    Estere Jansone
    27. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikimedia Commons
    Šovasar visā plašajā Krievijā norisinājās prokremliskās dziedātājas Poļinas Gagarinas koncertturneja, kura aizsākās ar krāšņu koncertu Maskavā, lielākajā Krievijas arēnā, Lužņiku stadionā. Tomēr Gagarinas «augstas» klases muzikālie priekšnesumi nudien nebija oriģināli – tie mats matā līdzinājās pasaulslavenās dziedātājas Teilores Sviftas koncerttūres Eras Tour performancēm.

    Lužņiku stadionā pašās jūnija beigās vienuviet pulcējās ap 60 000 skatītāju, kas klātienē vēroja Poļinas Gagarinas šovu. Tam vajadzēja būt augstvērtīgas klases koncertam, tomēr pēc tam, kad klātesošie publiskoja klipus ar Gagarinas priekšnesumu, daudzus pārsteidza, cik ļoti tas līdzinās Teilores Sviftas lielbudžeta šovam Eras Tour.

    Gagarina nebija kautrējusies «nozagt» idejas ne tikai scenogrāfijai, skatuves dekorācijām, instalācijām un izkārtojumam, deju horeogrāfijai, bet arī maznozīmīgām detaļām, piemēram, gaismām, tērpiem, fona dejotāju novietojumam un pat matu sakārtojumam. Savukārt daži koncerta apmeklētāji atklāja, ka daļa no jaunā Gagarinas repertuāra līdzinās rietumos populārās britu dziedātājas Duas Lipas dziesmām.

    «Šī ir pilnīga Teilores Swiftas koncerta kopija. Kāds kauns,» raksta kāda skatītāja. «Krievi kārtējo reizi parāda, ka nespēj radīt neko oriģinālu, viņi visu nozog,» piebilst kāds Gagarinas īsā koncerta videoapskata komentētājs.

    Poļina Gagarina ir kaismīga Kremļa atbalstītāja un ir izteikusi arī atbalstu Krievijas iebrukumam Ukrainā. Latvija un Lietuva bija pirmās valstis, kas pret Gagarinu izvirzīja sankcijas. Drīz pēc tam sekoja Kanāda un Kazahstāna. Šā gada jūnijā visa Eiropas Savienība pret Gagarinu un citiem Krievijas māksliniekiem, kas atbalsta karu Ukrainā vērsa plašas sankcijas – viņiem ne tikai liedza iebraukt un koncertēt rietumos, bet arī bloķēja un dzēsa YouTube un Spotify profilu saturus.  

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē