• 3 spraigas un neparastas filmas, kuras tev noteikti jāredz «Riga IFF 2024»

    Festivāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mednieki klusumā
    Foto: Publicitātes foto
    Mednieki klusumā
    No 17. līdz 27. oktobrim klātienē Rīgā un Daugavpilī un tiešsaistē visā Latvijā norisināsies Rīgas Starptautiskais kino festivāls. Nepalaid garām interesantāko!

    TESA MAN

    Režisors Uģis Olte (Latvija)

    Iekrist mālainā truša alā, ļauties planējumam un nesteidzīgi vērot gar acīm slīdošās, mainīgās zemzemes ainas… Šīs ainas bez vārdiem spēs ievilkt skatītāju savā maģijā.

    Runā, ka šī ir mūzikas filma, kuru režisējusi pati Daba. Mīnus piecu grādu sals, dūmojoši slapjas koksnes ugunskuri, deviņi kinooperatori, mālainā kalnā izrakts amfiteātris un mežonīga savvaļa. Tā ir ekspozīcija brīvdabā tapušajam  latviešu režisora Uģa Oltes poētiskajam žanru krustojumam, kurā bez novembra mēneša faktūrām galveno lomu ieguvis atzītais smagās instrumentālās mūzikas trio Tesa. Unikāla audiovizuāla un alķīmiska leģenda festivālā piedzīvos pasaules pirmizrādi!

     

    Armands

    Režisors Halfdans Ulmans Tendels (Vācija, Norvēģija, Zviedrija, Nīderlande)

    Pirms vasaras brīvdienām vecāki satiekas skolā, lai pārrunātu kādu incidentu starp sešgadīgadīgajiem Armandu un Jonu. Tā bija nevainīga rotaļa vai vardarbība ar seksuālu zemtekstu? Armanda māte ir slavena aktrise, un viņa mēģina izcīnīt savu taisnību. Kurš šajā situācija ir upuris, kurš varmāka? bet kas ir ar un bez vainas? Šajā filmā ir teju visas cilvēciskās kaislības.

    Šis kinodarbs Kannās jau saņēmusis debijas filmas balvu Caméra d’or, un to režisējis norvēģis Ulmans Tendels – Līvas Ulmanes un zviedru autorkino meistara Ingmara Bergmana mazdēls.

     

    Mednieki klasumā

    Režisore Sāra Jillenstjerna (Zviedrija)

    Trīs draugi Alekss, Grēgers un Henriks zina, ka vīrietis ir radīts medīšanai. Pavadot vairākas dienas vientuļā meža namiņā, viņi atraisa savu pārliecību. Ja pirmajās medību dienās draugus pavada veiksme, tad turpmākās dienas un naktis izvēršas pavisam savādi. Savelkoties klusumam, piepeši visi meža dzīvnieki pazūd. Sākas medības, kurās mednieki kļūst par to, kam paši ir dzinuši pēdas…

    Zviedru režisores Jillenstjernas trilleris, kura darbība risinās meža ielokā, sola piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem pārpilnu pusotru stundu!

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē