• FOTO: «Kauns un bailes…» Rakstniece Inga Grencberga drosmīgi parāda «laimīgās sievietes» īsto seju

    Mentālā veselība
    Marta Kalniņa
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Inga Grencberga
    Foto: Facebook
    Inga Grencberga
    Rakstniece Inga Grencberga publiskoja dramatisku ierakstu sociālajos tīklos, lai atgādinātu – par šādām lietām nedrīkst klusēt, tās nedrīkst ignorēt.

    «Starp šīm divām manām bildēm ir nepilnas 12 stundas, tas ir 2022.gada sākums. Pirmā ir tā, kādu jūs mani redzējāt ikdienā – otrā, kas slēpās aiz šīs maskas,» tā savu stāstu iesāka rakstniece, režisora Dž. Dž. Džilindžera sieva Inga Grencberga.

    «Tas bija lielisks un veiksmīgs laiks manā «ārējā dzīvē» – «iekšēji» es biju pilnīgi sabruksi. Vai es par to runāju? Jā un Nē. Kauns. Bailes. Tajā pat laikā milzīga vēlme tik laukā no tā purva un miglas,» Facebook raksta Inga.

    «Šodien esmu tikusi laukā no tā purva. Nepavisam nav viegli ielikt to «otro bildi», tas joprojām šķietami nojūtas kā vājuma izpausme, lai gan es zinu – patiesībā tas ir spēks. Es varu par to runāt, lai iedrošinātu citus runāt par savu psihisko veselību,» pauž Grencberga. Viņa ir piedzīvojusi gan izdegšanu, gan panikas lēkmes un depresiju, un ļāvusi sev palīdzēt. Viņas savas sajūtas uzticējusi krīzes centra Skalbes speciālistiem.

    Pēc šī drosmīgā soļa – atzīties un parādīt, ka arī Inga ir saskārusies ar mentālām problēmām – rakstniece saņēmusi daudz atbalstošu vēstuļu un komentāru. Inga gan neslēpj, ka šaubījusies, vai publiskot šādu krīzes momenta tapušu pašfoto. Cilvēkus, kuri saskarās ar mentālām problēmām, bieži pavada nepamatota kauna sajūta.  

    «Tu esi lielisks piemērs un apstiprinājums apgalvojumam, ka cilvēkam neizbēgamas ir tikai mūža beigas, bet pārējo mēs varam mainīt! Paldies, ka tevī ir spēks dalīties!» pateicas kulinārijas blogeris Rojs Puķe. «Pilnībā tevi saprotu, man viss šis gads ir pagājis, cīnoties ar mentālo veselību. Nu jau kaut kāda gaisma tuneļa galā rādās,» neslēpj rakstniece Baiba Zīle.

    «Tas ir spēks! Paldies, ka uzdrošinies par to runāt!» komentē Inese Ejugbo.

    Daudzi apbrīno viņas atklātību. Inga atzīst, dara to, lai atgādinātu, cik svarīgi ir runāt un saņemt palīdzību. «Es, protams, neesmu mentālās veselības speciāliste vai eksperte, bet man ļoti palīdzēja drošas vides sajūta – mani apkārtējie radīja manī sajūtu, ka es droši varu sākt runāt, bez spiediena, bez «tev vajag», bet ar  «tu drīksti» runāt, nesaņemot nosodījumu,» dalās Inga.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē