Pasaulei kļūstot atvērtai, pie mums nonākušas godži ogas, čijas sēklas, dažādas eksotiskas garšvielas. Noteikti ir vērts eksperimentēt ar šīm neparastajām garšām, jo tā ir iespēja dažādot ēdienkarti, apēst ko īpaši veselīgu.
Vienlaikus jāsaprot, ka tādi paši superprodukti aug mūsu dārzos.
Turklāt par to iedarbību mēs zinām visu, esam uzaugušas ar šiem augiem. Uztura ziņā tas ir svarīgi.
Godži ogas ir tik bagātīgas, ka pirms lietošanas reizēm pat iesaka konsultēties ar ārstu, īpaši, ja ir zems vai augsts asinsspiediens, grūtniecības laikā vai ja lieto spēcīgus medikamentus.
100 gramos godži ir aptuveni 300 procentu ieteicamās A vitamīna dienas devas – tātad trīs reizes vairāk, nekā vajadzētu.
A vitamīns uzkrājas organismā un pārāk lielos daudzumos nemaz nav vēlams.
Čijas sēklām nav specifiskas piegaršas kā linsēklām vai mārdadžu sēklām. Čijas sēklas skaisti izskatās arī pudiņos vai pārbērtas desertiem. Taču visu ar mēru, atceroties, ka ļoti vērtīgas ir mūsu upenes, avenes, āboli un citi Latvijas augļi un dārzeņi.