Kafiju kā uzmundrinošu un arī ārstniecisku dzērienu pret galvassāpēm un depresiju sāka lietot 16. gadsimtā Persijā, Sīrijā, Ēģiptē un Turcijā. Eiropā kafiju iepazina 17. gadsimtā, sākotnēji aptiekās, jo bija zināma tās ārstnieciskā ietekme uz gremošanu un mentālo veselību.
Arī Latvijā kafija nemainīgi jau ilgu laiku ir slavas virsotnē – nav daudz tādu, kas kafiju nedzer.
Turklāt to baudām vairs ne tikai mājās vai kafejnīcās, bet arī ceļā – uz darbu, treniņiem vai pat pastaigā. Un visbiežāk to paķeram nevis no mājām termosā (smagi, aizņem vietu), bet gan mīļākajā kafejnīcā līdzņemšanai… papīra trauciņā.
Vai tas ir veselībai nekaitīgi? Tā kā kafiju dzeram karstu, papīra glāzītes tiek izklātas ar polietilēna pārklājumu, lai neizšķīstu, un ir bažas, ka tā daļiņas augstā temperatūrā var nonākt produktā. Turklāt, tā kā papīra glāzītes piesārņo dabu, labāk būtu somā nēsāt līdzi savu krūzīti.