Sliktas ziņas tiem, kas ikdienā iecienījuši pamieloties ar lakricu. Šis gardums, kurš īpaši garšo skandināviem, patiesībā ir ļoti neveselīgs un var nodarīt kaitējumu veselībai. Somijas universitātes pētnieki noskaidrojuši, ka jebkurš produkts, kura sastāvā ir lakricas sakne, var būtiski paaugstināt asinsspiedienu. Tas nozīmē, ka nāksies atteikties ne tikai no konfektēm, bet arī tējām, košļājamajām gumijām, klepus sīrupiem, košļājamās tabakas, liķieriem un tautas ārstniecības līdzekļiem, kuru sastāvā ir lakrica, ziņo portāls «Postimees».
Somu universitātes pētnieki veica eksperimentu – viņi lika pētījuma dalībniekiem divas nedēļas dienā apēst 120 līdz 300 gramus lakricas saldumu. Tiklīdz saldumi notiesāti, izmērīja dalībnieku asinsspiedienus. Somu pētnieki secināja, ka lakrica asinsspiedienu paaugstina pat krietni vairāk, nekā viņi bija prognozējuši. Iespējams, lakrica šādu efektu dod, jo satur milzīgu nātrija daudzumu. Pētījuma autori uzsver, ka lakricas ietekme uz organismu ir tik būtiska, ka uz gardumu paciņām pat vajadzētu izvietot brīdinājumus. Arī tiem, kas ikdienā nemokās ar augstu asinsspiedienu, vajadzētu lietot lakricu ar mēru. Tās ietekme uz asinsspiedienu var saglabāties pat ilgāk par nedēļu.