• Ugunspuķes tēja – garšīgi un veselīgi!

    Padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    17. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ugunspuķe
    Foto: Wikimedia Commons
    Ugunspuķe
    Dzirdēts, ka ugunspuķi dēvē par čūskupuķi – iespējams, tāpēc, ka tā nereti aug garā zālē, pie krūmājiem, akmeņiem, vietās, kur var mitināties arī ložņātājas. Taču ugunspuķe ir veselībai ļoti noderīga, tāpēc ir vērts saņemties un doties to ievākt, par spīti aizspriedumiem par čūsku un ugunspuķes draudzību.

    Ja redzi ceļmalās un me­ža iz­cir­tu­mos ziedošas ugunspuķes (Cha­ma­ene­ri­on an­gus­ti­fo­li­um), vērts savākt to ziedu vālītes tējai.

    Šī tēja ir veselīga, garšīga un piemērota teju visiem.

    Stiprina imunitāti, palīdz pret gal­vassāpēm un tad, ja ir kuņ­ģa un zar­nu trak­ta ie­kai­su­ms.

    Īpaši ieteicama tiem, kurus moka bezmiegs, bet dzerama arī vienkārši kā ikdienas tēja.

    Vislabākie ir fermentēti ugunspuķu ziediņi. Fermentācija notiek pa­vi­sam vien­kār­ši – pie­pil­da mā­la po­du diez­gan blī­vi pil­nu un uz 6–8 stundām ieliek cepeškrāsnī 55 grādu temperatūrā.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē