- Ja ēdam ēdienus ar stipru garšu (sīpolus, ķiplokus, vircotas maltītes), arī sviedru smaka kļūst sīvāka. Kāpēc tā? Sviedri veidojas no asins šķidrās daļas – plazmas. Notiek filtrācija: lielākā daļa šķidruma tiek izvadīta caur nierēm, atlikums – caur ādu. Ja plazmā ir aromātiskas vielas, kas šķīst ūdenī, tās izsvīst uz āru un kļūst saožamas.
- Dažos avotos minēts, ka sviedri stiprāk ož tiem, kas ēd par daudz dzīvnieku proteīnu – tātad gaļu. Citi ēdieni, kas ietekmē sviedru smaržu, ir kāposti, siers, kafija, šokolāde un citroni. Arī alkohols, turklāt tā dzeršana pati par sevi pastiprina svīšanu. Latvijā daudzi ļoti labprāt bauda alu, ko dažs jaudā izdzert pa diviem trim litriem vakara gaitā.
- Sviedru smarža atkarīga ne vien no ēdiena un medikamentiem, bet arī no vitamīniem un uztura bagātinātājiem. Piemēram, ļoti spēcīgi gan urīna, gan sviedru smaržu izmaina B grupas vitamīni.
Sviedru smaržu ietekmē ēdiens
Svarīgi zināt
8. februāris
Komentēt
Jā, ja bieži un daudz ēdam konkrētus produktus vai ēdienus, mainās arī sviedru aromāts.