Uztura speciāliste par superproduktiem dēvē produktus ar augstu uzturvērtību un bagātīgu vitamīnu, minerālvielu un antioksidantu saturu. Piemēram, mikrozaļumi, brokoļi un kāposti stiprina imūnsistēmu, uzlabo pašsajūtu un veicina organisma noturību pret slimībām.
Savukārt sezonālās ogas stiprina sirds un asinsvadu veselību, palīdz uzturēt labu redzi un uzlabo ādas stāvokli.
Saldēti augļi un dārzeņi arī ir lieliska izvēle un bieži vien arī lētāka alternatīva. Mūsdienu saldēšanas tehnoloģijas ļauj saglabāt uzturvielas pat labāk nekā svaigajos dārzeņos un ogās, jo tie tiek sasaldēti tūlīt pēc novākšanas.
Maltītei jābūt bagātinātai arī ar imunitātei nepieciešamajām olbaltumvielām. Viens no labākajiem olbaltumvielu avotiem ir dzīvnieku izcelsmes produkti, kas satur neaizvietojamas aminoskābes. Lieliska izvēle ir vietējo ražotāju vistas krūtiņas fileja ar augstu olbaltumvielu saturu.
Vienā porcijā – 100 gramos – pagatavotas vistas filejas ir vidēji 30–35 gramu olbaltumvielu.
Turklāt, salīdzinot ar liellopu vai cūkas gaļu, vistas krūtiņai ir zems tauku un kaloriju saturs. Tā nodrošinās organismu ar nepieciešamajām uzturvielām, palīdzēs saglabāt enerģijas līmeni visas dienas garumā un stiprinās aizsardzību pret slimībām.