• Šīs zāles sargi no saules!

    Padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    17. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kostikova Natalia/Shutterstock.com
    Bieži vien cilvēki zāles, kuras jālieto, tur blakus gultai uz skapīša, lai – ja nu kas, ātri var iedzert. Saulainā dienā saule istabā spīd visu dienas otro pusi un skapītis kādu laiku atrodas tiešos saules staros. Vai zālēm tas ir labi? Atbild farmaceite Evita Lārmane.

    Temperatūra var ietekmēt jebkuru medikamentu, tomēr ir tādi, kuru reakcija uz karstumu var izraisīt veselībai nevēlamas, pat bīstamas sekas.

    Piemēram, insulīns noteikti būs viens no medikamentiem, kura uzglabāšana jāuzrauga īpaši.

    Cukura diabēta pacientiem, kuri lieto insulīnu, noteikti to vajadzētu uzglabāt vietā, kur temperatūra ir iespējami nemainīga un atbilst uzglabāšanas rekomendācijām, lai medikaments nezaudē savu efektivitāti un drošumu.

    Tāpat karstuma ietekmē var tikt bojāts gan inhalators, gan aktīvās vielas tajā.

    Vēl no pārkaršanas jāsargā medikamenti, kas paredzēti augsta asinsspiediena regulēšanai, antihistamīni un preparāti psihiatrisko traucējumu risināšanai.

    Tāpat karstumā arī ziedes kļūst šķidrākas, atslāņojas, sīrupi var saskābt. Vislabāk visus jautājumus par zālēm un to uzglabāšanu izrunāt ar farmaceitu, kas var sniegt visu nepieciešamo informāciju.

    Svarīgi! Lai zāles būtu kvalitatīvas, drošas un saglabātu savu iedarbību, tās vienmēr ir jāuzglabā pareizi, atbilstīgi instrukcijā norādītajam zāļu uzglabāšanas režīmam.

    Mājas aptieciņai jāatrodas sausā, siltā vietā, kur temperatūra nepārsniedz +25°C un nav arī krasu temperatūras svārstību.

    To nevajadzētu novietot vannasistabā vai citā telpā ar paaugstinātu gaisa mitrumu, tiešos saules staros, uz palodzes, atstāt automašīnā, kā arī uzglabāt plīts vai citu siltumu izdalošu ierīču tuvumā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē