Zelta piens, kas vēsturiski nāk no indiešu virtuves, strauji guvis popularitāti arī Rietumu kultūrā, un ne velti. Garšvielas, ar ko bagātināts piens, satur iespaidīgu devu antioksidantu, tiem piemīt izteiktas imunitāti stiprinošas, kā arī pretiekaisuma īpašības.
Kurkumas visvērtīgākā viela kurkumīns ir zināms arī kā garastāvokļa uzlabotājs.
Dzēriens noderēs, gan cīnoties ar vīrusiem, gan arī hroniskām kaitēm, kā, piemēram, psoriāze vai artrīts.
Ņem vērā, ka dzērienam katrā ziņā jāpievieno melnie pipari, jo tie sekmē kurkumīna uzsūkšanos organismā.
- 300 ml kokospiena (derēs arī jebkurš cits augu vai dzīvnieku valsts piens)
- 1 tējkarote kurkumas
- 1 tējkarote malta ingvera (vai neliels gabaliņš ar ķiplokspiedi izspiestas ingvera saknes)
- šķipsniņa kanēļa
- šķipsniņa melno piparu
- 1 ēdamkarote medus saldumam
Nelielā katliņā ielej pienu. Pievieno kurkumu, ingvera pulveri un melnos piparus un kārtīgi apmaisa. Liek uz pavisam lēnas uguns un maisot karsē, līdz piens iekrāsojas zeltainā krāsā un sīkie garšvielu pulvera kunkulīši ir izšķīduši. Maisot pavāra apmēram minūti. Krūzē liek karoti medus un aplej ar mazliet padzesētu dzērienu.