• Plāniņš, kā atgūties pēc pārēšanās

    Padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    24. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pop Paul-Catalin/Shutterstock.com
    Kad priekšā lielāki vai mazāki svētki, lielai daļa ir skaidrs – būs izēšanās. Retu reizi apēst mazliet vairāk jau nav slikti, taču problēmas sākas tad, ja apēsts nu tiešām pārlieku daudz… Ko darīt, lai pēc bagātīgās ēšanas nav sliktu sajūtu?
    • Pēc ēšanas izkusties un iedzer minerālūdeni bez gāzes, kumelīšu vai kliņģerīšu tēju, kas veicinās gremošanu. Pret gāzu veidošanos un zarnu graizēm palīdzēs piparmētru tēja, taču tā atslābina arī barības vada un kuņģa pārejas zonu un var veicināt atvilni.
    • Ja bagātīgi izdalās kuņģa skābe un rodas dedzināšana, pašsajūtu uzlabos viegli sārmains minerālūdens. Vienīgi ieteicams to atvērt un pagaidīt, lai izdalās gāze.
    • Neej gulēt ar pilnu vēderu, pasēdi vai labāk dodies pastaigāties, lai mudinātu gremošanas traktu darboties aktīvāk. 
    • Simptomu atvieglošanai un pašsajūtas tūlītējai uzlabošanai bieži tiek izmantoti fermentu preparāti. Tikai ņem vērā, ka bez receptes nopērkamās tabletes satur nelielas fermentu (lipāzes, amilāzes, proteāzes) devas, ar ko pieaugušam cilvēkam nepietiek.

    Nepieciešamā deva atkarīga no ķermeņa svara un ēdienreizes apjoma, par ko rakstīts arī šo zāļu lietošanas pamācībā.

    Taču rēķinies, ka tabletes kuņģa skābē kļūst neaktīvas, tāpēc brīnumainu efektu gaidīt nevar. Ja ar bezrecepšu fermentu preparātiem nepietiek, ārsts nepieciešamības gadījumā var izrakstīt spēcīgākas gremošanu veicinošas zāles ar lielāku fermentu devu, bet turpmāk no pārlieku bagātīgām maltītēm ieteicams atteikties.

    • Ja smaguma sajūta pakrūtē, turpinot ēst normāli, nepāriet, pieraksties pie ārsta un noskaidro tās iemeslu.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē