Gita Ignace ir sertificēta uztura speciāliste un uztura zinātniece ar 13 gadu pieredzi. Ikdienā konsultē cilvēkus par uztura terapiju dažādu slimību gadījumos, kā arī izveidojusi vairākus nodarbību ciklus, piemēram, Sugarfree, veido atbalsta grupas cilvēkiem ar lieko svaru un emocionālās ēšanas problēmām, www.getwell.lv lapas un videolekciju autore. Par plānotajām lekcijām lektore saka:
«Dažkārt, lai notiktu izmaiņas, nevajag mainīt neko grandiozi. Izdošanās pamatā ir pavisam nelieli soļi, kas ir pa spēkam ikvienam. Tos apzinoties, tuvojies savam veselības un enerģijas mērķim!»
Saite uz visām nodarbībām: ŠEIT
ZoomlD: 2716260935, Zoom parole: getwell.
Vairāk informācijas par pasākumu var iegūt, zvanot vai rakstot Jelgavas novada pašvaldības veselības veicināšanas koordinētājai Dacei Mauliņai, tālrunis 29185381 (darba laikā), e-pasts: [email protected].
15. aprīlī pulksten 11–16
- Veselīga dzīvesveida elementi
- Fiziskās aktivitātes un to ietekme uz veselību
- Pārmērīga cukura ēšanas iemesli
- Vielmaiņas hormoni un to ietekme uz svaru un pašsajūtu
- Ko nozīmē sabalansēts uzturs
- Emocionālā ēšana
- Apzinātā ēšana
- Ieteikumi, kā samazināt salduma patēriņu ikdienā
- Sabalansēta ēdienkarte
- Veselīga našķa pagatavošana
11., 12., 18., 19., 24., 25. maijā pulksten 18.30–20
1. nodarbība, 11. maijs
- Veselīga dzīvesveida elementi
- Fiziskās aktivitātes un to ietekme uz veselību
- Kādas fiziskās aktivitātes nepieciešamas dažādiem mērķiem
- Ko ēst pirms un pēc fiziskām aktivitātēm dažādu mērķu sasniegšanai
2. nodarbība, 12. maijs
- Noguruma iemesli
- Pārmērīga cukura ēšanas iemesli
- Vielmaiņas hormoni un to ietekme uz svaru un pašsajūtu
- Ko nozīmē sabalansēts uzturs
3. nodarbība, 18. maijs
- Kas ietekmē mūsu attiecības ar ēdienu un dzīvesveidu
- Ēšanas psiholoģiskie aspekti
- Emocionālā ēšana
- Attiecības ar dārzeņiem, kā tās uzlabot
4. nodarbība, 19. maijs
- Apzināta ēšana
- Izsalkuma mērīšanas instrumenti
- Apzinātas maltītes baudīšana
- Vingrinājumi, kas iemāca apzināto ēšanu
5. nodarbība, 24. maijs
- Maltīšu plānošana
- Kas ir porcija, un cik katram nepieciešams
- Produktu grupas un porciju skaitīšana
- Ieteikumi, kā samazināt salduma patēriņu ikdienā
- Veselīga našķa pagatavošana
6. nodarbība, 25. maijs
- Kā iepirkties retāk
- Bāzes produkti mājās
- Gitas iepirkšanās sistēma
- Triki, ko darīt, ejot uz ballītēm vai tās organizējot, lai nepārēstos
- Veselīgas uzkodas gatavošana