• Pazeminās asinsspiediens? Skaidrojam, kas to var izraisīt!

    Slimības
    Santa.lv
    Santa.lv
    27. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Medicīniski par zemu asinsspiedienu jeb hipotensiju uzskata tādu spiedienu, kas ir zem 90/60 mmHg. No tāda viedokļa raugoties, piemēram, 100/60 mmHg jau ir gluži normāls asinsspiediens, par ko nebūtu jāuztraucas.

    Mūsdienās lielākā nelaime dažādos vecumos ir tieši paaugstināts asinsspiediens. Zemam asinsspiedienam, visticamāk, ir savi iemesli.

    • Viens no populārākajiem iemesliem, jo īpaši vasarā, ir nepietiekama šķidruma uzņemšana. Iespējams, cilvēks augu dienu rosās dārzā un vienkārši aizmirst, ka jāpadzeras. Svarīgi zināt, ka cilvēkiem gados tīri fizioloģiski ir samazināta slāpju sajūta, tāpēc par ūdens dzeršanu sev visu laiku jāatgādina.

    Ja šķidruma organismā ir par maz, sākas atūdeņošanās, līdz ar to arī cirkulējošo asiņu tilpums organismā samazinās un tādēļ pazeminās arī asinsspiediens.

    Šādās situācijās ir tipiski, ka pulss ir nedaudz paaugstināts, jo asinsrites sistēma cenšas kompensēt pazemināto spiedienu.

    • Tāpat arī regulāra ēdienreižu izlaišana var veicināt cukura līmeņa krišanos asinīs un līdz ar to pa ķēdīti – arī asinsspiediena lejupslīdi. Tāpēc, lūdzu, atceries – regulāri padzeries, ieturi maltīti, kaut ko uzkod starp ikdienas darbiem.
    • Ir arī virkne medikamentu, kas spēj ietekmēt asinsspiedienu. Piemēram, urīndzenošās zāles, vīriešiem preparāti prostatas ārstēšanai.

    Vēl viena tipiska situācija – lietojot zāles pret augstu asinsspiedienu, tas mēdz samazināties par daudz.

    Arī medikamentiem, ko lieto sirds mazspējas un aritmiju ārstēšanai, bieži mēdz būt tendence pazemināt asinsspiedienu. Bet – šīs lietas ir labi koriģējamas, sadarbojoties ar savu kardiologu vai ģimenes ārstu.

    Svarīgi!

    Ja tiek lietotas kādas zāles, ieteicams ieviest savu asinsspiediena un pulsa dienasgrāmatu un nedēļu divas reizes (vislabāk – no rīta pamostoties un vakarā, ejot pie miera) katru dienu vienā un tajā pašā laikā veikt mērījumus un pierakstīt tos.

    Pēc mērījumiem ārsts varētu redzēt, kas jāpamaina zāļu devās – varbūt tabletes vietā jādzer pustabletīte, lai asinsspiediens nesamazinātos tik strauji. Tas viss ir izdarāms, ja pacients un ārsts sadarbojas kā komanda.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē