Kas jāsagādā
- 8 ēdamkarotes dzeramās sodas
- 4 ēdamkarotes citronskābes
- 2 ēdamkarotes kartupeļu vai kukurūzas cietes
- 1 ēdamkarote olīveļļas vai vīnogu kauliņu eļļas
- Jūras vai parastais vārāmais sāls
- Malta kafija
- Medus
Svarīgi! Vajadzīgas arī formiņas – derēs, piemēram, ledus saldējamie trauciņi, konfekšu kastes formas, jogurta trauciņi, mazas plastmasas glāzītes.
Kā pagatavot
- Stikla traukā rūpīgi samaisi cietās sastāvdaļas.
- Pakāpeniski pievieno eļļu un ar rokām samīci visu vienmērīgā, mazliet lipīgā masā. Ja masa nelīp, pievieno vēl dažus pilienus eļļas un samīci vēlreiz.
- Masu liec formiņās, atstāj kādu stundu vai divas, tad ar rokām vēlreiz tās noapaļo un noliec sausā vietā, lai vismaz vienu diennakti nostāvas.
Padoms. Ja bumba gatavošanas procesā izjūk, vari to izmantot arī kā skrubi. Turklāt kafijas biezumu vietā vari pievienot, teiksim, kaltētas aromātiskas drogas, kādu pili dabiskas ēteriskas eļļas utt. Galvenais, kam pievērs uzmanību, – lai sastāvdaļas ir dabiskas un ādai saudzīgas.