• Mārtiņš Egliens izslimojis Laimas slimību: Tā borēlija bija tikusi jau muguras smadzenēs

    Slimības
    Dace Rudzīte
    Dace Rudzīte
    Vakar
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Matīss Markovskis
    Mārtiņš Egliens ir tautā iemīļots aktieris. Tas sevišķi spilgti izpaudās, kad Mārtiņam notika nelaime – viņš pēkšņi palika bez balss. Lai varētu veikt izmeklējumus un ārstēšanu, bija nepieciešami līdzekļi, kuru aktiera ģimenei nebija. Mārtiņa talanta cienītāji naudu saziedoja ļoti īsā laikā.

    Aktieris un komponists Mārtiņš Egliens ne vienu reizi vien piedzīvojis nopietnas slimības. Aptuveni piecu gadu vecumā viņam bija smags laringīts, un teju pavisam aizpampa kakls.

    Kad jau studējis aktieros, viņam veikta aklās zarnas operācija, kas beidzās ar smagām komplikācijām.

    Mārtiņš īsti nezina, kas un kā, jo nekādu izmeklēšanu jau neviens nav veicis, taču drīz pēc pirmās sekoja otra operācija.

    «Pēc operācijas mani pat gribēja laist mājās, bet es teicu, ka šausmīgi sāp. Dakteri tikai atrunājās, ka tā nevar būt, kas tur var sāpēt, tad atnāca pats nodaļas vadītājs, vecs ebrejs, izspaidīja vēderu un momentā nosūtīja uz otru operāciju. Pēc tās reanimācijā nogulēju nedēļu un kaut kā veiksmīgi tiku tam pāri.»

    Taču ar to viņa slimošanas pieredze vēl nebūt nav galā… «Trešā nopietnā problēma, kam man nācās iet cauri, bija Laimas slimība. Katru vasaru mēs braucam uz diviem laukiem aiz Liepājas.

    Tur ir ērču paradīze! Rets ir tas gads, kad man kāda nav piesūkusies.

    Un tieši tajā gadā vēl nopriecājos – šo vasaru esam izdzīvojušies un man nav bijis nevienas ērces, vismaz es par to neko nezinu.»

    Taču jau rudenī, novembrī, Mārtiņš pēkšņi nav varējis pastaigāt, kājās pilnībā nav bijis spēka, sākusi sāpēt arī mugura. Kā izrādījies, viņam ērces uzdāvinājušas Laimas slimību. «Tā borēlija bija tikusi jau muguras smadzenēs, problēma aizgāja uz kājām, un kāju muskuļi atteicās strādāt.

    Izdzēru antibiotikas, mani aizsūtīja uz rehabilitācijas centru Jaunķemeri.

    Tas nu gan bija ko vērts! Izgāju vienu rehabilitācijas kursu, tad ārstējošā ārste piedāvāja vēl vienu. Aizbraucu, mēs atkal kārtīgi nostrādājāmies, un, kad aizgāju atrādīties, kā strādā kājas un muskulatūra, ārstējošā ārste man pateica: «Klausieties, jūs jau te vairs neārstējaties, jūs jau kačājaties! Nu gan jābrauc mājās!»»

    Vai Mārtiņš pēc visa pārdzīvotā vairās no vietām, kur var satikt ērces? Nekā nebija! «No ērcēm pēc Laimas slimības nebaidos un tāpat braucu uz laukiem. Esmu pilnīgi pārliecināts, ka tas, kam jānoslīkst, nekad nesadegs. Uz šīm lietām skatos filozofiski.» 

    Visu sarunu ar Mārtiņu Eglienu lasi žurnālā «IEVAS Veselība» un digitālajā žurnālā Santa+!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē