• Man ir grūti norīt ēdienu. Vai pie vainas veģetatīvā distonija?

    Jautājumi un atbildes
    Santa.lv
    Santa.lv
    8. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Antonio Guillem/Shutterstock.com
    Man ir veģetatīvā distonija. Pēdējā gada laikā esmu cietusi no stresa, man bijuši lieli pārdzīvojumi. Reizēm ir grūti elpot, moka caureja. Pēdējā laikā nespēju arī norīt ēdienu. Vai tas pieder pie veģetatīvās distonijas izpausmēm vai varētu būt atsevišķa slimība? Ko darīt, lai varētu normāli paēst? 

    Situācija patiešām ir nopietna, un to vajag risināt, jo ilgāk par divām nedēļām tā nevar dzīvot. Diemžēl nav nekādu specifisku paņēmienu, kas varētu steidzami palīdzēt.

    Jāmēģina saprast, kuri produkti varētu būt piemērotāki – droši vien vieglāk būs norīt šķidru, viendabīgu ēdienu, jogurtu, putras, omleti.

    Vispirms noteikti vajadzētu vērsties pie ģimenes ārsta, lai pārliecinātos, vai nav kāda terapeitiska vaina. Ģimenes dakteris varētu palīdzēt saprast, kāpēc organisms tieši tā reaģē. Iespējams, ģimenes ārsts nosūtīs uz konsultāciju pie gastroenterologa, lai pārbaudītu, vai nav kāda problēma barības vadā, un izslēgtu gremošanas trakta slimības.

    Rīšanas refleksa nomākums var būt arī neiroloģiska vaina.

    Ja šajā ziņā viss kārtībā, vajadzētu vērsties pie psihiatra vai psihoterapeita. Jā, rīšanas traucējumi var būt arī veģetatīvās distonijas izpausme, taču, lai problēmu risinātu, vispirms jānoskaidro tās cēlonis.  

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē