Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam nākamajam gadam!
ABONĒT!
  • Kur vairāk C vitamīna – svaigos vai skābētos kāpostos?

    Jautājumi un atbildes
    Santa.lv
    Santa.lv
    Vakar
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Citr/Shutterstock.com
    Kāposti ir lielisks dārzenis, turklāt viegli pieejams – gan tāpēc, ka salīdzinoši zema cena, gan tāpēc, ka mūsu pašu zemnieki tos samērā daudz izaudzē. Svaigus, skābētus vai dažādos ēdienos – ēd uz veselību!

    Rudenī C vitamīna vairāk svaigos kāpostos, taču vitamīnu daudzums rūk un pavasarī ir par aptuveni pusi mazāks. Savukārt pareizi sagatavotos skābētos kāpostos C vitamīns saglabājas ļoti labi, tāpēc ziemā tie ir veselīgāki nekā svaigie.

    Skābētiem kāpostiem ir vēl kāds labums – tajos ir zarnu traktam labvēlīgās pienskābās baktērijas. Ja kāposti šķiet pārlieku sāļi, tieši pirms ēšanas tos var noskalot ūdenī, lai mazinātu sāls koncentrāciju.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē