Tēja "otrajai elpai" pusdienlaikā
Zaļās tējas ir svarīgi pareizi pagatavot. “Zaļo tēju ideālā gatavošanas temperatūra ir 80 grādu, taču jāuzmanās ar gatavošanas ilgumu. Kuram gan nav gadījies pagaršot zaļo tēju, kas sarauj muti čokurā! Un tad cilvēks nolemj, ka viņam zaļā tēja negaršo. Bet, visticamāk, tā vienkārši ir bijusi pārturēta. 3–4 minūtes ir pilnīgi pietiekams laiks,” norāda Arturs Grikke.
DAMMANN Tēja pārstāvis Latvijā un Lietuvā atgādina, ka arī zaļās pieder pie uzmundrinošajām tējām, turklāt lieliski baudāmas kopā ar ēdienu, tāpēc īpaši piemērotas baudīšanai pusdienlaikā. Viņš iesaka kombinēt zaļo tēju ar jūras velšu ēdieniem, īpaši japāņu tējas, kam piemīt raksturīgais jūras aļģu aromāts. Savukārt klasiska Ķīnas zaļā tēja, kā arī dzēriens ar jasmīna vai ingvera aromātu dāvās dzīvesprieku pat vissaspringtākajā dienā.