Teja rīta mundrumam
Melnā tēja satur tanīnus, kas tai sniedz raksturīgo rūgteno garšu, un arī kofeīnu, tāpēc ir ideāli piemērota baudīšanai no rīta, iesaka eksperts. Tradicionāla melnā tēja vai tāda žanra klasika kā Earl Grey ar vieglu bergamotes noti ir lielisks brokastu repertuārs.
“Lai tējas kvalitāte atklātos pilnībā, ir svarīgi, cik karstā ūdenī to gatavojam un cik ilgu laiku tai dodam, lai ievilktos. Melnajai tējai tie ir 90 grādi un apmēram 4–5 minūtes,” stāsta Arturs Grikke. “Ja gadījies pamosties ar kādu rīta kreņķīti un gribas sevi palutināt, lai saņemtos dienai, ļoti ieteicama kombinācija ir melnā tēja un šokolāde – tas ir lielisks duets.”
Un kā tad ar cukuru? “Cukurs labai tējai neder, toties sliktai lieliski piestāv, jo tas nomāc gan pašas tējas, gan aromatizatoru garšu. Iesaku labu tēju vispirms pagaršot bez nekā, izbaudot tās aromātu un garšas nianses. Un tad, ja vēlaties, varat pievienot nedaudz cukura,” iesaka eksperts.