• Kā pareizi lietot kolagēnu, lai būtu efekts, nevis kaitējums veselībai?

    Padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    26. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Prathankarnpap/Shutterstock.com
    Lasītāja raksta: «Sakiet, ja to lieto trīs mēnešus un pēc tam pārtrauc, tad pēc cik ilga laika atkal ir jāatsāk? Varbūt to var lietot bez pārtraukuma? Mēs, kam tas interesē, esam kundzes vecumā no 60 līdz 80 gadiem.» Skaidro dermatoloģe Māra Rone-Kupfere.

    Kā pareizi lietot kolagēnu?

    Pētījumi apstiprina, ka ideāls dzeramā kolagēna lietošanas laiks varētu būt trīs mēneši, tad varētu sagaidīt jūtamu rezultātu.

    Taču kolagēna preparātus var lietot arī ilgstoši.

    Mūsdienās katrs ražotājs, kas ir veicis produktu sertifikāciju, norāda lietošanas devas, shēmu, kā pareizāk un labāk lietot. Ieteicams izlasīt un ievērot instrukciju. Ja norādīts, ka preparātu var lietot 3–4 mēnešus bez pārtraukuma, tad tā arī jādara. Pēc tam uztaisa pauzīti, piemēram, mēnesi nedzer, un tad var atkal turpināt.

    Kolagēna lietošana nav vienreizējs pasākums, bet gan ilgtermiņa rūpes par sevi.

    Droši var arī kolagēna preparātus pamainīt – tas ļauj iegūt plašāku, visaptverošāku iedarbību, bet jāskatās, kādas papildu sastāvdaļas ir pievienotas, varbūt ir atšķirīgas devas vai lietošanas shēmas.

    Protams, par kolagēnu visbiežāk runā kā par līdzekli, kas būtiski uzlabo ādas stāvokli. Tas veicina ādas apgādi ar mitrumu, kas ļoti svarīgi dermatoloģisku slimību gadījumos, piemēram, ja ir atopiskais dermatīts, psoriāze, sarkanās sejas sindroms jeb rozācija u. c.

    Uzlabojoties kolagēna daudzumam ādā, palielinās arī elastīgo audu apjoms – samazinās krunku dziļums un aprises.

    Taču kolagēns piesātina visu organismu, tas nonāk tieši tur, kur tā visvairāk trūkst, proti, ne tikai ādā, bet arī locītavās, saitēs un citos audos. Līdz ar to kolagēna ietekmē uzlabojas arī kaulu, locītavu, nagu un matu stāvoklis.

    Ir pētījumi par dzeramā kolagēna pozitīvo ietekmi arī uz deģeneratīvu pārmaiņu skartām locītavām. Taču, ja cilvēkam mēdz būt alerģiskas reakcijas no jūras produktiem, tad gan ieteicams pievērst uzmanību preparāta ieguves avotam.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē