• Jūtu, ka tūlīt ģībšu… Kā sev palīdzēt?

    Padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    12. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Tunatura/Shutterstock.com
    Ģībšanas sajūta nav nekas patīkams, turklāt tas ir arī bīstami, jo var nokrist un gūt traumu. Tiesa, ne vienmēr pie vainas reiboņiem ir kāda nopietna slimība – bieži vien tos izraisa apstākļi, kādos esam, un darbi, ko darām.

     Kā sevi pasargāt?

    • Ja ilgi jāstāv kājās un vēl ir karsts laiks, var krasi pazemināties asinsspiediens. Tāpēc karstajās dienās apģērbam jābūt brīvi krītošam, nevis piegulošam, cepure vai lakats galvā – lai tā nepārkarst un asinsvadi stipri nepaplašinās.
    • Sēžot, kustini pēdas uz augšu un uz leju – darbini ikru muskuļus, kas masē vēnas, lai asinis plūstu no kājām atpakaļ uz sirdi un galvu. Citādi, ja visas asinis saplūst kājās, asinsspiediens samazinās, un lielā karstumā var tiešām noģībt.
    • Ja ir tendence uz zemu asinsspiedienu, jādzer daudz ūdens. Citādi samazinās asiņu apjoms, asinis kļūst biezākas, un asinsspiediens vēl vairāk pazemināsies.
    • Ja stipri svīsti, zudušo sāli uzņem ar pārtiku vai sāļāku minerālūdeni.
    • Dažkārt, nevarot sagaidīt ēdienreizi, krītas cukura līmenis asinīs. Tāpēc, ja jūti, ka galva sāk reibt, iemet mutē kādu sūkājamu konfekti, piparmētru ledeni.

    Kā sev palīdzēt?

    1. Ja jūti, ka ausīs sāk džinkstēt vai migloties acīs, parādās auksti sviedri, uzreiz apsēdies – nestāvi līdz brīdim, kad ģībonis būs klāt. Sēžot noliec galvu uz leju pie ceļgaliem, lai tajā ieplūst asinis. Derētu vēsas kompreses (slapjš lakatiņš) ap kaklu vai uz pieres.
    2. Ja karstumā, bezgaisā nāk ģībonis, vari zem mēles palikt Validolum tableti vai pustableti. Aktīvā viela paplašina sirds vainagartērijas un palīdz noregulēt asinsspiedienu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē