- Pavasara pirmajos dzinumos ir ļoti daudz vitamīnu, minerālvielu un citu labu savienojumu. Arī tajos esošās šķiedrvielas ir lieliska barības bāze mūsu zarnu traktā dzīvojošajām labajām baktērijām, kuras sintezē B grupas vitamīnus un atbild par imunitāti.
- Droši ēd virzu, kas jau siltumnīcas siltākajā stūrī sazaļojusi. Tā ir bagāta ar kāliju, spēj mazināt tūsku, veicina urīnizdali.
- Ja pamani pirmās nātrītes – plūc ar pārliecību! Tās ir fantastisks dzelzs avots.
- Savukārt gārsa satur C vitamīnu un minerālvielas, karotīnu un dzelzi.
- Arī pienenes lapiņas, kas agrā pavasarī vēl nemaz nav tik rūgtas, ir lielisks magnija un dzelzs avots, tās satur arī kāliju, kalciju un nātriju.
- Vārpata arī ir veselīga zālīte!
- Un atceries, ka galvenais nav apēst salātu bļodu ar šīm zālītēm, bet gan augu dažādība! Pievieno šos pavasara zaļumus brokastu biezpienam, sakapā un izdekorē zupu vai vienkārši iemaisi zaļajos salātos kopā ar citām, veikalā nopērkamajām lapiņām.
Ēd pirmos pavasara dzinumus un zālītes!
Padomi
16. marts
Komentēt
Pērnajā vasarā un rudenī apēstie dabiskie vitamīni ir iztērēti, tad nu meklējam pirmos zaļumiņus, ķeram ciet un – vēderā iekšā!