• Dzīvo vieglāk un veselīgāk! Tikai 3 vienkārši padomi labākai ikdienai

    Padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    9. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: KieferPix/Shutterstock.com
    Lai mainītu savus ieradumus un ikdienu, nebūt nav nepieciešams veikt absolūtu revīziju un sākt visu no baltas lapas. Jo tad, visticamāk, nekas neizdosies. Vislabāk ir sākt ar maziem solīšiem, tā palēnām pieradinot sevi, ka pārmaiņas – tas nav nekas šausmīgs un neiespējams. Sāc ar šiem, un tev izdosies!
    • Neaizturi elpu!

    Kad esam pakļauti stresam, elpošana neviļus kļūst seklāka. Šādā veidā palēninās organisma vielmaiņa un asinsplūsma, kā rezultātā šūnas nesaņem tām nepieciešamās barības vielas.

    Ikdienā atceries elpot caur degunu un vienlaikus gan ar krūtīm, gan diafragmu.

    Īpaši saspringtiem brīžiem noderēs vienkāršs un efektīvs elpošanas vingrojums: triju sekunžu ieelpa, trīs sekundes aizturi elpu, piecu sekunžu izelpa, trīs sekundes aizturi elpu. Izelpojot diafragmu virzi uz augšu un atkārto vingrinājumu vismaz desmit reižu.

    • Laikus pie miera!

    Miega laikā izstrādājas vairāki tā sauktie skaistuma hormoni, kas ne tikai veicina organisma atjaunošanās procesus, bet arī atbild par olbaltumvielu sintēzi šūnās, tātad arī ādas un matu skaistumu.

    Piemēram, tik būtiskais miega hormons melatonīns organismā sāk izstrādāties jau ap deviņiem vakarā.

    Tāpēc, jo vairāk laika pirms pusnakts pavadīsi miegā, jo lielāks ieguvējs būs tavs organisms. Lai hormoni izstrādātos pilnvērtīgi, istabā jābūt pilnīgai tumsai un miegā jāpavada ne mazāk kā astoņas stundas. Ir pierādīts: jo mazāk naktī gulēsi, jo lielāks izsalkums pavadīs tevi dienā.

    • Nē cukuram!

    Zinātniski pierādīts, ka glikoze un fruktoze, uzņemta ar pārtiku, sarežģītu bioķīmisku procesu rezultātā piesaistās mūsu ādas kolagēnā un elastīna šķiedrās esošajām aminoskābēm, sagraujot to saites, kas atbild par ādas elastību.

    Turklāt cukurs veicina dažādus iekaisuma procesus organismā un baro toksīnus.

    Ja esi saldummīlis, nav jāatsakās no saldumiem pavisam, tikai jāpieradina sevi pie domas – cukuru un alkoholu lietoju vienīgi svētkos. Tas prasa pašdisciplīnu, taču – vai labs augums un veselīga āda nav tā vērti?

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē