• Dakteris Danilāns atklāj, par kādu ļaunu slimību signalizē svara zudums

    Slimības
    Santa.lv
    Santa.lv
    25. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Anatolijs Danilāns
    Foto: F64
    Anatolijs Danilāns
    Šķiet – par to taču vajadzētu priecāties, ka svars kūst pats no sevis, bez jebkādas piepūles. Taču tā vis nav. Populārais gastroenterologs Anatolijs Danilāns savā ārsta praksē pārliecinājies, ka tā bieži vien ir ļauna zīme.

    «Tā kā aizkuņģa dziedzera izdalītie fermenti palīdz sagremot barību, viena no ļoti raksturīgām iezīmēm, kas parādās pie audzēja, ir – zināt, kāda? Svars samazinās! Tā ir slikta pazīme. Tādā gadījumā gan būtu jāizmeklējas. Manā tiešām garajā ārsta mūžā ir bijis, ka es izglābju cilvēku, pievēršot uzmanību nepamatotam svara zudumam,» intervijā žurnālam Ievas Veselība saka gastroenterologs Anatolijs Danilāns.

    «Sakarā ar aizkuņģa dziedzera audzēju ļoti laba lieta ir arī pārbaudīt D vitamīna līmeni asinīs – aizkuņģa dziedzeris gādā par to, lai D vitamīns labāk uzsūktos. Tas jāņem vērā,» atgādina ārsts.

    Taču, runājot par aizkuņģa dziedzera vainām, dakterim ir arī kāds patīkamāks novērojums: «Es jums atklāšu jocīgu lietu… Ar gadiem aizkuņģa dziedzera slimības drusku samazinās. Nav teikts, ka vecam cilvēkam tās nevar būt – nē, bet ir retāk. Tāpēc, kā es smejos, ne viss, kas nāk ar vecumu, ir slikts. Dažas vainas kļūst retākas, vieglākas, tai skaitā arī aizkuņģa dziedzera smagi bojājumi. Vairs nav sāpju lēkmju. Uzmaniet drīzāk jaunos! Viņi vairāk lieto alkoholu, vairāk arī varbūt kādu medikamentu, kas aizkuņģa dziedzerim nepatīk, ieņem.»

    Sarunu ar dakteri Danilānu lasi žurnālā Ievas Veselība un digitālajā žurnālā Santa+!

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē