• Atkal celī šķidrums, stīvums un sāpes! Vai glikozamīns palīdzēs?

    Jautājumi un atbildes
    Indra Ozoliņa
    28. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Africa Studio/Shutterstock.com
    Jebkādas problēmas ar ceļa locītavu sagādā lielu diskomfortu – sāpes, grūtības saliekt kāju, par staigāšanu un kāpšanu pat nerunāsim. Labi, ja tas ir, tā teikt, vienreizējs pasākums – izārstēji, un vesels. Bet ko darīt, ja vaina atkārtojas? Stāsta traumatologs ortopēds Matīss Zolmanis.

    Lasītājas vēstule: Man ir 73 gadi un sāp kreisais ceļgals. Rentgens liecina par sīkiem osteofītiem un ultrasonogrāfija – par deformējošu osteoartrītu un Beikera cistu paceles bedrē. Traumatologs divas reizes izsūca šķidrumu un ielaida zāles, bet pēc mēneša ceļgals atkal ir stīvs un grūti to saliekt. Jau četrus mēnešus dzeru glikozamīnu, bet tas nepalīdz. Ko darīt, lai ceļgalā neveidotos šķidrums? Lauma

    Lauma, locītavas jeb sinoviālā šķidruma krāšanās locītavā ir process, kas liecina par kairinājumu un pastāvīgu iekaisumu. Jūsu gadījumā tā ir locītavas nesošo virsmu skrimšļu nodilšana, ko, kā jau minējāt, konstatēja iepriekš veiktajos izmeklējumos.

    Šķidruma atsūkšana šādos gadījumos dod īslaicīgu efektu, jo organisms ātri vien to saražo atkal.

    Nereti šāda atsūkšana pat noved pie pastiprinātas sinoviālā šķidruma krāšanās. Kairinājumu var novērst, lietojot recepšu pretiekaisuma medikamentus vai veicot medikamenta tiešu ievadi locītavā, kādu jūs jau esat pieredzējusi.

    Ņemot vērā, ka efekts bija tikai mēnesi, iesaku apmeklēt traumatologu ortopēdu – endoprotezēšanas speciālistu, lai vērtētu, vai nav nepieciešams veikt locītavas daļēju vai totālu aizvietošanu ar endoprotēzi, kas likvidēs kairinājumu, sāpes un stīvumu.

    Glikozamīna lietošana pie izteiktas locītavas artrozes un nodiluma nav efektīva. Vērtīgāk  ir nodarboties ar ārstniecisko vingrošanu, lietot D vitamīnu un kalciju.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē