- Izvēlies gavēņa diētu, kas izslēdz saldumus, konditorejas izstrādājumus un ātrās uzkodas, alkoholu un treknu gaļu. Bet uzmanies pārmērīgi ierobežot citu produktu daudzveidību!
- Pirms gavēņa diētas sākšanas rūpīgi izplāno, kādus produktus no uztura izslēgsi un ar ko tie jāaizstāj, lai nodrošinātu pilnvērtīgu uzturu. Piemēram, gaļas neēdājiem svarīgi ēdienkartē iekļaut pākšaugus, riekstus, olas, ar dzelzi bagātus produktus.
- Izvairies no pārmērībām – pārēšanās, ēdienreižu izlaišanas dienas laikā un treknām maltītēm pirms miega. Uzmanies pārmērīgi lietot eļļu, ar to aizstājot citus produktus, uzmanies no pārāk nabadzīgas ēdienkartes visu gavēņa laiku.
- Pāris reižu nedēļā ēd zivis.
- Ja jūti, ka slikti jūties vai īsti nesaproti, kā veidot savu gavēņa ēdienkarti, meklē speciālista palīdzību. Veselība ir vissvarīgākā.
5 svarīgi ieteikumi, uzsākot gavēni
Padomi
13. februāris
Komentēt
Lūk, kas jāņem vērā, ja nolemts līdz Lieldienām gavēt nopietnāk, ne tikai atsakoties no soctīkliem vai glazes vīna vakaros.